19.09.2014 00:15

Cardurile de sănătate au intrat în linie dreaptă

Cardurile de sănătate au intrat în linie dreaptă
Galerie foto

❚ Recent a fost semnat la Guvern Contractul pentru serviciile de distribuire a cardului național ❚ La nivel național, se vor distribui, aproximativ 13,6 milioane de carduri în următorii 4 ani, prin Poșta Română ❚ Asigurații le vor primi acasă, pe baza cărții de identitate și a semnăturii de primire ❚ Potrivit dr. Alexandra Stan, directorul CJAS Dâmbovița, cardul de sănătate este codul de acces pentru toate sistemele informatice și va fi instrumentul de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistemul medical

PETRE DRĂGUȚOIU


Casa Națională de Sănătate a semnat recent Contractul pentru serviciile de distribuire a cardului național, la sediul Guvernului, în prezența primministrului Victor Ponta și a ministrului Sănătății, Nicolae Bănicioiu.

Dat fiind interesul cu care este așteptată implementarea cardului de sănătate, dr. Alexandra Stan, directorul Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Dâmbovița, ne-a declarat:

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„Prețul unitar al serviciilor de distribuire este de 2,47 lei/trimitere poștală cu confirmare de primire, la care se adaugă TVA”. Se vor distribui, la nivel național, aproximativ 13,6 milioane de carduri în următorii 4 ani, prin CN Poșta Română. „În lunile septembrie și octombrie 2014, vor fi tipărite cardurile pentru 12,5 milioane de asigurați”, a mai precizat dr. Alexandra Stan.

Poșta Română va efectua servicii de preluare, sortare, transport și distribuire a trimiterilor poștale conținând cardurile de asigurări sociale de sănătate, însoțite de o scrisoare de informare a asiguratului. Important de știut este că livrarea cardului trebuie să se facă în termen de 20 de zile de la preluare, la locuința fiecărui asigurat, în baza cărții de identitate și a semnăturii de primire.

„Cardul național de sănătate este codul de acces pentru toate sistemele informatice ale CNAS și conține datele de identificare ale asiguratului. El va deveni instrumentul de confirmare a prestării tuturor serviciilor din sistem (PIAS)”, a mai menționat dr. Alexandra Stan.