07.09.2022 00:18

Caravana pregătirii populației în situații de urgență

Caravana pregătirii populației în situații de urgență
Galerie foto

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru Răspuns în Situații de Urgență vin pentru două zile, pe 7 și 8 septembrie, în municipiul Târgoviște cu ocazia Zilelor Cetății.

Miercuri și joi, în intervalul orar 09:00 – 16:00, instructorii în formarea paramedicală vor prezenta manevre esențiale de prim-ajutor, iar personal de specialitate din cadrul inspecției de prevenire va explica participanților metode prin care se pot proteja în caz de incendii, inundații sau cutremur. Durata unui ciclu de instruire este de 30 minute și se desfășoară sub atenta îndrumare a personalului din cadrul ISU Dâmbovița.

Toți cei care vor veni vor avea parte de o experiență nouă și cu siguranță vor conștientiza riscurile care sunt prezente în mediul înconjurător.

Caravana SMURD „Fii pregătit” și Centrul Mobil pentru Răspuns în Situații de Urgență sunt proiecte ale Departamentului pentru Situații de Urgență și sunt puse la dispoziția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență în vederea pregătirii populației.

Caravana SMURD este un proiect lansat în 2016 și este susținut financiar și logistic de Fundația pentru SMURD. Centrul mobil este dotat cu echipamente inteligente ce simulează diverse situații de urgență folosind scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaștere a pericolelor și efecte multimedia.

Ambele proiecte sunt concepute astfel încât să poată asigura o învățare experențială prin deplasarea acestora în diverse locuri din țară, crescând astfel accesibilitatea întregii populații la acest tip de învățare.

 

Compartiment informare și relații publice