15.10.2021 00:18

Carantina la Târgoviște, criticată virulent

Carantina la Târgoviște, criticată virulent
Galerie foto

Primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan, a criticat măsurile impuse de Guvern pentru localitățile care intră în carantină după depășirea pragului de incidență de 6/000 privind infectările cu noul coronavirus.

„Întrucât rata de incidență Covid-19 în municipiul Târgoviște a depășit 6/1000, deși măsurile care intră în vigoare ar fi trebuit să fie explicate de către cei care le-au impus, în absența unei comunicări publice coerente pe acest subiect, mă văd nevoit să fac eu unele precizări, raportat strict la normele legale aplicabile, edictate de onor Guvernul României!

 n linii mari, diferența fundamentală față de ziua de ieri, constă în faptul că accesul în instituții de spectacole și/sau concerte, restaurante, cafenele, terase, etc, este permis numai pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, cu excluderea, cel puțin discutabilă în opinia mea, a persoanelor care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 48 de ore. Activitatea în baruri, cluburi și discoteci este interzisă!

Totodată, se instituie „carantina de weekend”, în sensul că se interzice circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei în zilele de vineri, sâmbătă și duminică în intervalul orar 20.00-05.00, (n.red. cu excepția unor motive prevăzute de lege, menționate de primarul Cristian Stan, pe care nu le mai detaliem aici). În plus, se instituie obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile publice deschise!

P.S. Înțeleg importanța și utilitatea indubitabilă a vaccinării, înțeleg situația critică în care se află sistemul sanitar, înțeleg, până la un punct și utilitatea unor măsuri restrictive, însă nu pot înțelege DUBLA MĂSURĂ și IPOCRIZIA, în condițiile în care, în urma cu ceva mai mult de 2 săptămâni, puteau intra 5000 de oameni într-o sală la un congres, iar astăzi zeci de mii de târgovișteni, chiar dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore, nu pot nici măcar sa bea un suc la o terasă pe centrul vechi!”, a declarat primarul Târgoviștei, Daniel Cristian Stan.

 

 

V.A.