11.09.2014 00:14

CAR Pensionari „Omenia” s-a extins și la salariați

CAR Pensionari „Omenia” s-a extins și la salariați
Galerie foto

❚ Asaltată de cereri, Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor a... schimbat regulile și în Adunarea Generală a aprobat și înscrierea salariaților, femei peste 35 de ani și bărbați de peste 40 de ani ❚ Condiția este ca aceștia să aibă contracte de muncă pe perioadă nedeterminată, neacceptându-se ca membrii salariați să provină din societăți aflate în insolvență, cum este și cazul Combinatului de Oțeluri Speciale Târgoviște

VIOLETA STANCIU


Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (CARP) „Omenia” Târgoviște sărbătorește, în 2014, 56 de ani de existență în Dâmbovița. Instituția deservește municipiul Târgoviște și comunele limitrofe și are în evidența sa în momentul de față 20.740 de membri activi (pensionari, dar și salariați).

Deși se adresează în mod special pensionarilor, CARP „Omenia” vine și în sprijinul salariaților trecuți de 35 de ani, condiția principală în cazul acestora fiind aceea de a avea contract de muncă pe perioadă nedeterminată.

De asemenea, nu pot deveni membri cu drepturi depline ai CARP „Omenia” Târgoviște nici angajații firmelor aflate în procedura de insolvență.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Salariații din firmele în insolvență, refuzați

„La Adunarea Generală de anul acesta s-a aprobat să se înscrie femeile care au peste 35 de ani (de la 40 de ani cât era înainte) și bărbații care au peste 40 de ani (de la 45 de ani). Deci am scăzut vârsta de înscriere. Dar avem o condiție pe care o punem: să aducă adeverință de salariat, iar aceasta să facă mențiunea că este pe perioadă nedeterminată. Îi refuzăm pe cei care sunt încadrați pe perioadă determinată. În această situație îi mai avem pe cei care sunt în insolvență. Vin foarte mulți să se înscrie de la firmele aflate în insolvență. E neplăcut să-i refuzăm. Fiind în insolvență nu știm cât durează aceasta. Avem cazul COS Târgoviște”, ne-a declarat ec. Elena Chițu, președinte CARP „Omenia” Târgoviște.