10.01.2023 00:15

Cărți și masă caldă în trei școli rurale din Dâmbovița

Cărți și masă caldă în trei școli rurale din Dâmbovița
Galerie foto

*Prin activitățile din proiect, organizatorii și-au propus prevenirea și combaterea riscului de analfabetism și a riscului de analfabetism funcțional în rândul copiilor aflați în situații de vulnerabilitate

 

În proiectul „Aventură prin lectură”, 224 de elevi din clasele primare au călătorit prin lumea viselor alături de personajele din minunatele cărțile lecturate împreună cu „doamnele învățătoare”. Fiecare copil din proiect s-a aventurat în peste 60 de ore de ateliere de literație și lectură – literație pentru că cei doi ani de pandemie au afectat formarea, educația copiilor abia intrați la școală, aceștia au avut parte de coordonarea învățătorului în citire și scriere în majoritatea timpului doar în mediul online.

Prin activitățile din proiect, organizatorii și-au propus prevenirea și combaterea riscului de analfabetism și a riscului de analfabetism funcțional în rândul copiilor aflați în situații de vulnerabilitate. Proiectul Aventură prin lectură a fost coordonat de Asociația TB Think Big în parteneriat cu Școala Gimnazială Nr. 1 Picior de Munte, Școala Gimnazială Vârfuri și Școala Gimnazială Brănești și a fost finanțat de către Fundația United Way of Romania – Drumul Împreună România, în perioada februarie-decembrie 2022.

Printre sponsori se numără și KRUK România prin donarea a 6 calculatoare în fiecare școală, Hotel Boutique Marina Pucioasa prin asigurarea gratuită a meselor calde la fiecare dintre cele 24 de ateliere de la Vârfuri pentru 21 de elevi înscriși peste limitele bugetului propus inițial, și Mega Image prin donarea de penare și recipiente pentru apă pentru elevii din proiect și donarea de ghiozdane pentru toți elevii din cele 3 școli rurale partenere.

 


V.A.