07.06.2023 00:10

Capul lui Ghergu vrea!

Capul lui Ghergu vrea!
Galerie foto

Confirm! Președintele CJD, Corneliu Ștefan, mi-a transmis după finalele turneului de fotbal din cadrul Zilelor Județului Dâmbovița, desfășurate la Complexul Turistic de Natație Târgoviște, că nu mai agreează prezența lui Marcel Ghergu la conducerea clubului Chindia. „Echipa a retrogradat, obiectivul nu a fost îndeplinit, cum să mai susțin varianta Ghergu ca președinte? Sincer, am crezut că demisionează. Eu, unul, nu-l mai vreau la Chindia”.

Acestea au fost cuvintele președintelui Corneliu Ștefan, reprezentantul unuia dintre asociații-finanțatori ai clubului târgoviștean… Recunosc că relațiile personale cu Marcel Ghergu sunt reci. Ne salutăm și atât! A evitat să răspundă apelurilor telefonice, în cadrul emisiunii pe care o moderez la o televiziune locală. E alegerea lui. Am văzut că are și susținători mediatici, e de înțeles, dar și contestatari agresivi, care propun inclusiv nume de înlocuitori.

Retrogradarea Chindiei l-a aruncat pe Marcel Ghergu cu capul de podea. Omul e groggy, lovit din multe direcții. Nici măcar nu mai are puterea să reacționeze. Îl mai apără, cu timiditate, cei foarte puțini care i-au rămas aproape. Și care pot rămâne pe dinafară… Marcel se agață de scaun, e un post ofertant, nu știu dacă mai găsește vreodată unul la fel în fotbalul românesc.

Însă, de el depind mulți din club. Iar alții speră să pătrundă sau să revină la Chindia, prin Ghergu. Un nou președinte e posibil să prefere alți colaboratori. Să înțelegeți de ce nu pleacă Marcel. Chit că, fiecare zi petrecută de el la Chindia a devenit un calvar. Sunt sute de voci, mii, care îi aduc jigniri. Unii au ajuns chiar să-l urască… Sunt jucători care și-au prelungit înțelegerile contractuale cu Chindia, și nu sunt puțini.

Vor mai veni și alții, odată cu noul antrenor și președinte. Revin la Marcel Ghergu, alături de care, profesional, am adunat multe momente, în cei 10 ani petrecuți de el la Chindia. Sunt singurul jurnalist local, care i-am acordat credit la instalarea ca președinte, mărturie stau articolele publicate și emisiunile realizate. Am fost convins că e mai bun ca Porumbacu. Și chiar a fost. Retrogradarea echipei i-a pus, însă, capac. E clar că va fi înlocuit. Și e normal.

 

 

Costin Mihai