19.03.2020 00:09

Campionatul European de Fotbal a fost amânat

Campionatul European de Fotbal a fost amânat
Galerie foto

❚ Competiția continentală ar fi trebuit să se joace în vara acestui an, însă liderii UEFA au decis ca turneul să aibă loc anul viitor, între 11 iunie- 11 iulie ❚ Aceasta nu a fost singura decizie importantă a forului continental, fiind modificate și datele de disputare ale finalelor Europa League și Champions League din acest sezon. ❚ Dacă lucrurile se mai liniștesc, prima ligă ar putea începe în a doua jumătate a lunii aprilie, fiind adusă în discuție și varianta reluării competiției în iunie

 

COSMIN SAVA

 


 

Lumea trece prin momente dificile, pandemia de coronavirus face tot mai multe victime, iar sportul nu a fost ocolit de probleme. Campionatul European de Fotbal ar fi trebuit să se joace în vara acestui an, însă liderii UEFA au decis ca turneul să aibă loc anul viitor, între 11 iunie - 11 iulie. Această decizie a fost luată, pentru ca în această vară să poată fi recuperată luna pierdută din cauza problemelor produse de COVID-19. Aceasta nu a fost singura decizie importantă a forului continental, fiind modificate și datele de disputare ale finalelor Europa League și Champions League din acest sezon. Programată inițial pe 27 mai, finala Europa League va avea loc pe 24 iunie la Gdansk, în timp ce finala Champions League, care ar fi trebuit să se dispute pe 30 mai, se va juca pe 27 iunie la Istanbul.

Liga I ar putea începe în aprilie

Federația Română de Fotbal a suspendat inițial competițiile interne până la finalul acestei luni, dar a fost declarată starea de urgență, astfel că Liga I nu poate fi reluată mai devreme de finalul acesteia. Dacă lucrurile se mai liniștesc, prima ligă ar putea începe în a doua jumătate a lunii aprilie, fiind adusă în discuție și varianta reluării competiției în iunie.