19.09.2022 00:18

Campania „Schimbă pet-ul cu biletul”

Campania „Schimbă pet-ul cu biletul”
Galerie foto

Vineri a debutat și la Târgoviște campania „Schimbă pet-ul cu biletul”. Aceasta se mai desfășoară în alte 64 de orașe din România. Regulile sunt foarte simple: fiecare persoană care a venit cu cinci pet-uri și le-a introdus în automatele amenajate în parcările supermarketului partener al acestei campanii, a primit un bilet de autobuz pentru transportul public local, de care poate beneficia în orice zi. La această campanie s-a alăturat și Primăria Târgoviște.

La eveniment a participat primarul Daniel Cristian Stan, însoțit de viceprimarul Monica Ilie și de reprezentanți ai Asociației de Tineret Dâmbovița. Campania este desfășurată la nivel național de Asociația Act for Tomorrow, în colaborare cu magazinele unui supermarket cunoscut  din România. În municipiul Târgoviște sunt trei magazine ale supermarketului respectiv. Campania mai beneficiază și de sprijinul Ministerului Mediului. Organizatorii au transmis că dacă această campanie va avea succes, vor mai fi organizate și altele în perioada următoare.

„Este o modalitate de a încuraja colectarea selectivă, este o modalitate de a încuraja și de a promova și transportul public în comun. Suntem foarte deschiși unor asemenea campanii, de natură să promoveze colectarea selectivă, iar pe de altă parte și să ofere un exemplu și pentru efectul practic, până la urmă, pentru că este o campanie națională și o campanie chiar europeană, și o campanie foarte-foarte utilă, în contextul în care discutăm despre reciclarea deșeurilor, de colectare selectivă. Aș vrea să mai menționez că ieri am depus un proiect important pe aceeași idee, și anume, colectarea selectivă. (...) Finanțarea este prin PNRR și reprezintă un pas important în această direcție. Reciclarea selectivă nu este un proces care se poate realiza de azi pe mâine. Este nevoie de conștientizare și de multă putere de convingere”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.

 

 

Ștefan Khalil