26.11.2014 00:13

Campania "16 zile de activism împotriva violenței asupra femeii"

❚ Campania internațională se desfășoară și în România în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie ❚ Polițiștii dâmbovițeni vor discuta pe tema violenței asupra femeii cu beneficiarele unui centru social din Târgoviște și cu elevele Liceului Tehnologic „Spiru Haret”


Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, se implică în derularea acestui eveniment, organizând activități de informare, dezbateri, expoziții tematice, marșuri, seri de veghe în memoria victimelor. Perioada aleasă pentru desfășurarea campaniei „16 Zile de Activism împotriva Violenței asupra Femeii” se încadrează între două zile cu semnificație: 25 noiembrie - Ziua Internațională împotriva Violenței asupra Femeilor și 10 decembrie - Ziua Internațională a Drepturilor Omului.

Activitățile se vor desfășura în foarte multe unități teritoriale de poliție. În Dâmbovița, polițiștii vor discuta pe tema violenței asupra femeii cu beneficiarele unui centru social din Târgovi ște, care găzduiește victime ale violenței in familie, precum și cu elevele Liceului Tehnologic „Spiru Haret” Târgoviște. Va fi organizată și o acțiune informativ-preventivă stradală.

 

Protecția femeilor în cazuri de violență în familie

și ordine de restricție pentru agresori

Codul Penal tratează în mod expres violența în familie, în art.199, unde se arată că pedeapsa aplicată pentru un agresor, în cazul în care victima infracțiunii de omor, lovire sau vătămare corporală este un membru de familie, se majorează cu o pătrime față de pedepsele aplicate în mod obișnuit, pentru acele infracțiuni.

Totodată, Legea nr. 217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, modificată și completată explică la art.26 alin.1 ordinul de protecție.

 

Compartimentul relații publice al Inspectoratului de Poliție al Județului Dâmbovița