20.05.2022 00:13

Camera de Comerț Dâmbovița refuză participarea la Bursa Locurilor de Muncă

Camera de Comerț Dâmbovița refuză participarea la Bursa Locurilor de Muncă
Galerie foto

*Motivul? În Protocolul pe care AJOFM Dâmbovița l-a prezentat, Camera de Comerț are statutul de invitat și nu poate reprezenta firmele dâmbovițene!

 

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița nu va participa la Bursa Locurilor de muncă organizată astăzi, 20 mai 2022 de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Dâmbovița!  Prin intermediul unui comunicat de presă, CCIA Dâmbovița, care reprezintă interesele mediului de afaceri, își cere scuze companiilor care au răspuns la apelul lansat și au trimis liste cu necesarul de personal. Președintele CCIA Dâmbovița, Valentin Calcan a ținut să precizeze că nu-i poate reprezenta pe oamenii de afaceri la acest eveniment deoarece în Protocolul pe care AJOFM Dâmbovița l-a prezentat, Camera de Comerț are statutul de invitat și nu poate reprezenta firmele dâmbovițene.

,,Concret, -este important- ca la Bursa Locurilor de Muncă să fie prezente fizic cât mai multe companii, nu și cele care din motive obiective ar fi mandatat Camera de Comerț să prezinte ofertele de muncă în numele acestora. În opinia mea «este important» numai pentru AJOFM, în niciun caz pentru mediul de afaceri.

Asta pentru că am o experiență ca și participant la mai multe ediții ale acestei Burse, am fost mereu nemulțumit de rezultat și am propus acum, în calitate de președinte al Camerei de Comerț Dâmbovița să încercăm o abordare nouă din punct de vedere organizatoric. Am înțeles că nu «este de acord Bucureștiul»(!!!) și ca urmare, rog toți antreprenorii să meargă la Bursa Locurilor de Muncă și să-și prezinte locurile vacante.

Vă rog să mai încercați încă odată. Nu cred că vor fi prezenți acolo decât persoanele aflate în evidențele de plată șomaj de la AJOFM (și  care sunt obligate să participe ca să nu li se oprească indemnizațiile) dar, nu se știe, poate o să găsiți omul potrivit pentru locul potrivit” a declarat Valentin Calcan, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița.

Acesta încurajează pe oricine altcineva care dorește un loc de muncă sau care dorește o schimbare a locului de muncă să meargă la Bursă.

Violeta Stanciu