29.05.2023 00:15

"Calitatea vieții pensionarilor din România trebuie îmbunătățită"


Galerie foto

*Vârstnicii sunt dezamăgiți de faptul că actuala coaliție de guvernare este mai preocupată de „rocada politică pentru putere” și continuă să ignore problemele seniorilor, cum ar fi majorarea punctului de pensie, așa cum prevede Legea 127 sau nivelul scăzut de trai din România

 

 

Ștefan Khalil


La ședința Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, desfășurată în comun cu ședința Comitetului de Dialog Civic din luna aceasta, a fost din nou abordată problema pensiilor.

Gheorghe Popa, președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnici Dâmbovița și membru al Consiliului Național al Persoanelor Vârstnice, a transmis că la nivelul Confederației Naționale a Pensionarilor au fost făcute demersuri pentru a semnala autorităților naționale problemele cu care se confruntă astăzi cei ajunși la vârsta a treia.

„În continuare suntem nemulțumiți de sistemul public de pensii. Vedeți foarte bine cum se amestecă pensiile de asigurări sociale, cu celelalte pensii speciale și în continuare se amână decizii pentru a se face ceva concret. Ne vom mobiliza și noi la Dâmbovița și vom comunica aceste probleme conducerii Prefecturii Dâmbovița. Doamna prefect, Claudia Gilia, mereu a fost alături de noi în ședințele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice, la fel și domnul prefect, Corneliu Sălișteanu, iar problemele pe care le-am semnalat dumnealor, au fost transmise mai departe, la Ministerul Muncii, la Ministerul Finanțelor, iar pentru asta le suntem recunoscători. De asemenea, țin să reamintesc faptul că  noi vom alege calea dialogului, nu are sens să scoatem vârstnicii în stradă. Considerăm că prin discuții civilizate, avem șanse mai mari să obținem ceea ce ni se cuvine. Totuși, situația nu este deloc una bună. Mulți pensionari se plâng că nu au nici măcar cu ce să-și plătească facturile, nu mai vorbim despre tratamente și așa mai departe. Calitatea vieții pensionarilor trebuie să se îmbunătățească”, a transmis președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gheorghe Popa.