01.12.2015 00:06

Calificare în minutul 100

Calificare în minutul 100
Galerie foto

❚ Sportul Mogoșani a pătruns în turul V al Cupei României, faza județeană, după un meci intens disputat la Mătăsaru, contra vecinilor de la Odaia Turcului

V.V.


Stadionul din Mătăsaru. Spectatori: 150. A marcat: Neagu (100). Cartonașe galbene: Barbu / M. Dumitru. Au arbitrat: Costinel Neagu - Constantin Plavie, Ionuț Popa.

Odaia Turcului: Voicu - Alexandru, Barbu, Ilie, Drăgoi - Cristea, G. Mâinea, Bucur, B. Mâinea - Radu, A. Mâinea. Antrenor: Marin Radu.

Mogoșani: Nicolae - G. Dumitru, Enache, S. Dumitru, Pană- Amuzescu, Dumitrașcu, Ianule (80 M. Dumitru), Năstase - Oprișan, Neagu. Antrenor: Ștefan Amuzescu.

Meciurile de cupă au farmecul lor, iar cel disputat duminică la Mătăsaru a atras un public destul de numeros, peste 100 de spectatori asistând la o partidă frumoasă. S-a jucat pe stadionul divizionarei D Progresul, întrucât terenul de la Odaia Turcului era acoperit cu apă, din cauza precipitațiilor căzute în zilele premergătoare partidei. Rivalitatea dintre combatante era recunoscută, dată fiind distanța de numai doi kilometri dintre cele două localități. Prima repriză a consemnat puține faze de poartă. Cea mai importantă ocazie am notat-o în dreptul amfitrionilor, Gheorghe Miinea șutând în transversală, de la 35 de metri. Mogoșani a avut și ea șansa deschiderii scorului cu cinci minute înainte de pauză, însă Robert Oprișan a ratat dintr-o poziție favorabilă. Gazdele au început mai bine mitanul secund și au avut o bună oportunitate în minutul 60. Nicolae Cristea a șutat periculos de la 25 de metri, dar Nicolae a scos în extremis. Finalul celor 90 de minute s-a jucat pe contre, ambele echipe căutând lovitura decisivă. Nu s-a mai întâmplat însă nimic notabil și meciul a intrat în prelungiri.

Nu s-a mai ajuns la lovituri de departajare

În prima repriză a prelungirilor am consemnat o bună șansă pentru „localnici”. G. Mâinea (94) a trimis periculos de la distanță, dar Nicolae a reținut și de această dată. Partea a doua a prelungirilor a adus singurul gol al unei partide intens disputate. Mihai Neagu (100) a luat o acțiune pe cont propriu, a șutat puternic de la 35 de metri și l-a surprins pe Voicu. Dinamo a încearcat să egaleze, dar eforturile au fost zadarnice. Sportul a obținut o calificare meritată, dar replica gazdelor a fost foarte bună. Meciul a fost destul de sportiv, arbitrul acordând doar două avertismente pe parcursul celor două ore de joc. În ciuda înfrângerii finale, cel mai bun jucător al partidei a fost Nicolae Cristea, de la Dinamo Odaia Turcului.