17.06.2022 00:18

Calea București a intrat în reabilitare

Calea București a intrat în reabilitare
Galerie foto

*Proiectul mai prevede segmentul cuprins între comuna Ulmi și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Petru Cercel, cu o suprafață de aproximativ 30.000 mp

 

Ștefan Khalil


 

Recent, primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan, a anunțat că a fost dat startul lucrărilor de reabilitare a trotuarelor de pe Calea București! Pentru început, a fost abordat segmentul din zona blocurilor H, cu precizarea că intervențiile presupun îndepărtarea pavimentului actual, deteriorat în mare măsură și înlocuirea acestuia cu o suprafață din asfalt colorat, cu desene aplicate care, sunt convins, îi va încânta mai ales pe copiii din zonă!

De asemenea, proiectul mai prevede segmentul cuprins între comuna Ulmi și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Petru Cercel, cu o suprafață de aproximativ 30.000 mp. Vor fi intervenții la drum, prin turnarea a 3 straturi de asfalt, la trotuare, va fi refăcută canalizarea pluvială și vor fi sistematizate intersecțiile. Valoarea totală a proiectului este de 13.727.641,24 lei T.V.A. inclus, din care suma de  9.509.627,21 lei, cu T.V.A, va fi suportată de către municipiul Târgoviște, iar suma de 4.218.014,03 lei, cu T.V.A, este asigurată de către Consiliul Județean Dâmbovița în cadrul Programului Județean de Dezvoltare Locală, Subprogramul 4 – Construirea /modernizarea/reabilitarea drumurilor publice clasificate și încadrate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, ca drumuri județene, drumuri comunale și alte categorii de drumuri de interes local situate pe raza administrativ-teritorială a localităților.

„Mulțumiri deosebite domnului Corneliu Ștefan, președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, pentru sprijinul constant acordat comunității târgoviștene, materializat inclusiv în cadrul prezentei investiții”, a transmis primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan.