26.08.2014 00:15

Câinii vor fi vaccinați, numai după microcipare și înscriere în Registrul Național

Câinii vor fi vaccinați, numai după microcipare și înscriere în Registrul Național
Galerie foto

❚ „Cine vrea să aibă câine de pază trebuie să plătească!”, transmite dr. Sandu Tolea, directorul DSVSA Dâmbovița ❚ În județ este în desfășurare campania de sănătate canină, în cadrul căreia animalele sunt recenzate, înscrise în Registrul Național de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS) și sunt vaccinate antirabic, nu înainte ca fiecărui exemplar să-i fie implantat un microcip ❚ Microciparea și manopera costă 28-30 lei pentru fiecare cățel, iar vaccinarea este condiționată de această procedură

VIRGIL VOINESCU


Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița a anunțat dâmbovițenii care au în îngrijire câini că s-a declanșat și este în plin proces campania de sănătate canină.

În cadrul acesteia, potrivit directorului DSVSA Dâmbovița, dr. Sandu Tolea, animalele sunt recenzate și înscrise în Registrul Național de Evidență a Câinilor cu Stăpân (RECS), sunt vaccinate antirabic, nu înainte însă ca fiecărui exemplar canin să-i fie implantat un microcip.

„Suntem în plină campanie pe ceea ce înseamnă sănătatea animalelor. Acesta presupune introducerea deținătorilor în RECS. În perioada imediat următoare se va face vaccinarea antirabică, drept pentru care crescătorii trebuie să înțeleagă că nu se va vaccina nici un câine antirabic, dacă nu este introdus în registrul centralizat de evidența câinilor cu stăpân”, a avertizat dr. Sandu Tolea.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Dr. Sandu Tolea: „Nu mai avem de unde să dăm totul gratuit”

Medicii veterinari de liberă practică, medicii concesionari merg în fiecare gospodărie și vor vaccina numai dacă animalele respective sunt introduse în Registrul Național și se va realiza microciparea câinilor.

„Microcipul se plătește, manopera se plătește, costul ridicându-se undeva în jurul a 28-30 lei pe exemplar și se eliberează un carnet de sănătate. Cine vrea să aibă câine de pază trebuie să plătească. Chiar dacă există obișnuința să vină totul gratis, a venit momentul și trebuie să admitem că nu mai avem de unde să dăm totul gratuit”, a adăugat dr. Sandu Tolea.

La momentul acesta, în județ, sunt aproximativ 28 de localități în care există Registrul Național de evidență a câinilor cu stăpân. Câinii cu stăpân trebuie microcipați și înregistrați în Registrul Național de Evidență din 15 martie a.c.

Proprietarii animalelor au posibilitatea identificării și înregistrării lor până la 1 ianuarie 2015.