27.02.2015 00:05

Căderea continuă

Căderea continuă
Galerie foto

❚ Chiar dacă în tur târgovi ștencele s-au impus în Moldova cu 3-2, jocul bun de atunci nu s-a mai repetat

M. RĂDUCU


CSM Târgoviște nu a reușit să treacă peste șocul suferit week-endul trecut în Bănie, atunci când a cedat inexplicabil și absolut rușinos pe terenul uneia din ultimele clasate, SCM U Craiova, scor 3-2. În etapa intermediară disputată miercuri seara în Sala Sporturilor din Târgovi ște a venit campioana en-titre, Știința Bacău. Chiar dacă în tur târgoviș- tencele s-au impus în Moldova cu 3-2, jocul bun de atunci nu s-a mai repetat.

Știința, de la un capăt la altul

Încă de la început, formația pregătită de Dragan Nesic s-a aflat în spatele adversarelor. În permanență, Știința s-a aflat la conducerea jocului, controlând în totalitate ostilitățile. Chiar dacă spre finalul primului set au fost relativ aproape (20-22), târgoviștencele au cedat în cele din urmă cu 25-21. În actul secund, s-a consemnat căderea totală a echipei gazdă. Gruparea condusă de Florin Grapă a profitat la maximum de slăbiciunile din tabăra Municipalului și și-a trecut în cont punct după punct. La un moment dat, se ajunsese la un neverosimil 12-2 sau 18-9. În cele din urmă, moldovencele au bifat și al doilea set, adjudecat cu 25-14. Coșmarul a continuat și în debutul actului trei. Deși oaspetele aveau un avans consistent, CSM-ul a avut o scurtă tresărire de orgoliu, care s-a transformat rapid într-o dâră de speranță. Avantajul Științei s-a redus treptat, treptat, astfel că Municipalul a egalat chiar situația. Însă, pe final, nervii mai tari i-a avut echipa lui Florin Grapă, care s-a impus în cele din urmă cu 28-26 și 3-0 la general.

Tot mai departe de podium

După acest eșec categoric, CSM Târgoviște se îndepărtează și mai mult de podium. Cum CSV Alba- Blaj a învins fără niciun fel de problemă pe terenul ultimei clasate, CS U Cluj (3-0), diferența dintre cele două a crescut la patru puncte. Totuși, Municipalul continuă să rămână pe locul 4, ultimul care asigură prezența în play-off, având un avans destul de confortabil față de următoarea clasată (4 puncte), Dinamo București, care a bătut fără probleme acasă pe Satu Mare, 3-0. În următoarea etapă, CSM Târgoviște va juca la Penicilina Iași. Meciul este programat mâine, de la 10.30.