05.03.2015 00:17

Cadavrul fetiței înecate în Ialomița a fost găsit

Cadavrul fetiței înecate în Ialomița a fost găsit
Galerie foto

❚ Trupul neînsuflețit al micuței de 7 ani a fost descoperit în albia râului, în localitatea Teiș, la peste de 20 de kilometri de locul în care căzuse

CORVIN DUMITRICĂ


 

Autoritățile au reluat, ieri dimineață, de la ora 07.00, căutările pentru fetița de 7 ani, înecată, luni, în râul Ialomița, în cartierul Pucioasa Sat. Echipele formate din pompieri, jandarmi și polițiști s-au ajutat și de un sonar pentru a o găsi pe minoră.

După câteva ore de căutări, cadavrul micuței a fost găsit în zona localității Teiș, la aproximativ 20 de kilometri de locul în care a alunecat în apă.

„Echipa de căutare-salvare a detașamentului Târgoviște a periat întreaga zonă și a reușit găsirea cadavrului. Curenții de apă au dus-o la mai bine de 20 de kilometri de la locul unde s-a produs tragedia”, a precizat col. Mirel Pietreanu, inspectorul șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

„Căutările au fost dificile. Am văzut o siluetă în mijlocul gârlei și ne-am dat seama că este vorba despre cadavrul micuței”, a adăugat plt. George Dumitru, unul dintre membrii echipei care a găsit cadavrul.

Pe 2 martie, micuța abia venise de la școală și a ieșit la joacă, așa cum obișnuia de fiecare dată, pe malul Ialomiței, de la marginea cartierului Pucioasa Sat, împreună cu fratele ei mai mare cu un an și cu vărul lor. Doar o clipă de neatenție a fost de-ajuns pentru ca fata să cadă în apă. Torenții puternici au tras-o în jos, iar ea nu a mai putut ieși la suprafață.