10.09.2021 00:16

Ca la ușa cortului...

Ca la ușa cortului...
Galerie foto

... și ca chiorii s-au bătut și, nepotoliți, se bat, între ei, ăia din coaliția guvernamentală struțocămilă și extrem de toxică pentru națiunea română. Cert este faptul că această penibilă ciondăneală a făcut poc de la împărțirea cașcavalului și a altor avantaje bănești ale Puterii în stat. Și, mai ales, alcătuirea aia politică bicefală USR/PLUS, animată de tupeism fără limită fanariot, și-a dorit „partea leului” fără să se gândească măcar o clipă la soarta amărăștenilor de români.

Și, pentru că n-au picat la pace în niciun fel tupeiștii din USR/PLUS cu ăia din PNL, și, se înțelege – este clar că nu este vorba de a se subînțelege -, cu Klaus Werner Iohannis, care, în sfârșit, a priceput că nici ăia ai lui Barna, nici ăia ai lui Cioloș nu-l au la inimă, și că fac jocul altei „agende globaliste” decât al celei pe care are el misiunea s-o îndeplinească pe seama României, au ajuns, și, imediat după alegerile parlamentare de anul trecut am fost sigur că așa se va întâmpla, să-și dea și la mir și la gioale.

Că, vorba românului, două săbii în aceeași teacă n-au cum să încapă, darmite patru, dacă socotim și UDMR. Gata, guvernarea de dreapta struțocămilă, adicătelea – asta ca să fim corecți – „guvernul meu”, este pe năsălie, și, orișicât ar vrea Klaus Werner Iohannis s-o reanime (de fapt nici el nu prea înțelege cum ar trebui dres busuiocul) îndemnându-i pe beligeranți la dreaptă cumpănire, dar punându-l pe Cîțu să-i dea afară din Palatul Victoria pe miniștrii useristoplusiști, pas de a mai înțelege ce se vrea.

Până una-alta, USR/PLUS, la braț cu, nu-i așa, extremiștii naționaliști de la AUR, au introdus o „moțiune de cenzură” împotriva – după modelul Dragnea – lui Cîțu, dar, de fapt, împotriva propriei guvernări. Să-ți scuipi în sân nu alta spunându-ți că între iohaniști și barnacioloșiști și-a băgat dracu’ coada. Estimp, țara merge, fără frână, în prăpastie.

George Coandă