01.09.2014 00:20

Bustul lui Grigore Alexandrescu a fost repus pe soclu

Bustul lui Grigore Alexandrescu a fost repus pe soclu
Galerie foto

❚ În greutate de aproximativ 80 de kg, cea mai veche statuie din Târgoviște, datând din anul 1914, a fost tăiată și furată în data de 3 ianuarie 2013 ❚ Recuperat o zi mai târziu de la un centru de colectare a metalelor, bustul a fost restaurat și reașezat pe soclul său din imediata vecinătate a sediului Primăriei Târgoviște

PETRE DRĂGUȚOIU

 


 

La Târgoviște, a fost reașezat pe soclul său din zona sediului primăriei, bustul poetului târgoviștean Grigore Alexandrescu. Furat în urmă cu 2 ani, pe 3 ianuarie 2013, și deteriorat prin lovire și tăiere, bustul a fost recuperat imediat de polițiștii dâmbovițeni de la un centru de colectare a metalelor.

{GOOGLE_AD_BOX1}

În greutate de aproximativ 80 de kg, cea mai veche statuie din Târgoviște, datând din anul 1914, a fost tăiată în două, iar capul poetului a fost parțial deformat prin loviturile aplicate de infractori. Sperăm ca de data aceasta să fi fost bine fixat pe soclu, reporterii „Jurnal de Dâmbovița” atenționând (degeaba!) în perioada premergătoare furtului că bustul abia se mai ținea.

Merită menționat faptul că restaurarea bustului lui Grigore Alexandrescu este una reușită. Grigore Alexandrescu a fost o personalitate proeminentă a Târgovi ștei și a județului, poet, publicist și traducător, membru fondator al Filarmonicii Române, director al Arhivelor Statului, director al Eforiei Spitalelor și al Departamentului Cultelor și Instrucțiunii Publice sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza.