21.10.2016 00:16

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Târgoviște

Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, la Târgoviște
Galerie foto

❚ La manifestare au participat nu doar absolvenți, ci toate categoriile de persoane aflate în căutarea unei slujbe ❚ Chiar dacă AJOFM Dâmbovița a contactat 973 de agenți economici, doar 64 au confirmat participarea la bursă și au prezentat o ofertă de 608 locuri de muncă

VIOLETA STANCIU


Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Dâmbovița, în parteneriat cu Consiliul Județean Dâmbovița și Universitatea „Valahia” Târgoviște a organizat ieri, la Târgoviște, o nouă ediție a Bursei locurilor de muncă. Chiar dacă a fost dedicată în mod special absolvenților, evenimentul s-a adresat tuturor categoriilor de persoane aflate în căutarea unei slujbe. În deschiderea manifestării, directorul executiv al AJOFM Dâmbovița, Constanța Anghel, i-a informat pe cei peste 500 de participanți la bursă, care au umplut până la refuz sala de la Clubul Studenților, că cele 600 de locuri de muncă vacante se adresează atât persoanelor cu studii superioare (ingineri, economiști, contabili), cât și celor cu studii medii (electrician, mecanic auto, lăcătuș mecanic, strungar, sudor, frizer, vânzător, lucrător în comerț, instalator, bucătar, ospătar, șofer, muncitori necalificați etc).

Chiar dacă AJOFM Dâmbovița a contactat 973 de agenți economici, doar 64 au confirmat participarea la bursă. Consiliul Județean Dâmbovița a fost reprezentat la eveniment de secretarul județului, Ivan Vasile Ivanoff. „Pentru cei care doresc să se înscrie la un curs de formare profesională, AJOFM Dâmbovița este acreditată în 23 de meserii. Ca să beneficiați de aceste servicii gratuite, trebuie să vă înscrieți în baza noastră de date ca șomeri indemnizați sau neindemnizați. De asemenea, pentru cei care doresc un loc de muncă în străinătate avem o ofertă de 1327 de locuri de muncă vacante în țări precum Germania, Austria, Italia, Spania, Danemarca, Norvegia”, s-a adresat directorul AJOFM Dâmbovița celor prezenți. La bursă s-au aflat și persoane de la Penitenciarele Mărgineni și Găești care se vor elibera în perioada următoare și sunt în căutarea unui loc de muncă. Dintre cele 529 de persoane care au participat la bursa locurilor de muncă, 243 au fost selectate în vederea încadrării în muncă.