10.10.2014 00:16

Buluceală de toamnă cu prețuri de... iarnă

Buluceală de toamnă cu prețuri de... iarnă
Galerie foto

❚ Gospodinele au luat cu asalt sectoarele legume-fructe, în special din Piețele 1 Mai și Bărăției, cele mai bine aprovizionate, însă și cu cele mai piperate prețuri

PETRE DRĂGUȚOIU


Aprovizionarea gospodinelor cu legume și fructe, pentru completarea cămărilor cu conservele de iarnă, este pe ultima sută de metri. În această perioadă, sectorul legume-fructe din piețele târgoviștene este luat cu asalt, iar tocmeala este la ea acasă.

Cel mai mult se caută gogoșarii care sunt la un preț cam piperat, cu toată negocierea nu scad sub 5 lei/kg. De altfel, în Piețele 1 Mai și Bărăției, cele mai aprovizionate, produsele sunt mai scumpe cu cel puțin 0,5- 1 lei/kg. Un tur al prețurilor de toamnă arată cam așa: roșii 2,5-3 lei/kg, ardei capia și gras 2-2,5 lei/kg, ceapă 3-4 lei/kg, fasole verde 3,5-4 lei/kg, castraveți 2,5-3 lei/kg, varză 1-1,5 lei/kg.

Cumpărătorii cu care am discutat au apreciat varietatea produselor, dar, evident, consideră că prețurile sunt mari pentru buzunarele din ziua de azi. De cealaltă parte a... tarabei, producătorii (autentici sau... de apartament!) susțin că investițiile și munca lor nu se regăsesc în tarifele pe care sunt nevoiți să le aplice, doar-doar vor găsi mușterii.

În altă ordine de idei, posesorii de certificate de producător autentice așteaptă ca ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, să-și respecte promisiunea ca 40% din spațiile comerciale să fie puse la dispoziția lor începând cu anul următor.