26.08.2015 00:14

Buldoexcavator de 73.000 euro la Pietrari

Buldoexcavator de 73.000 euro la Pietrari
Galerie foto

❚ Până acum, utilajul și-a dovedit din plin utilitatea la problemele cauzate de zăpadă, de inundații, dar și ca ajutor la refacerea infrastructurii rutiere

A. M. POPESCU


După ce ani întregi a beneficiat de sprijinul vecinilor de la Bărbulețu pentru rezolvarea problemelor de infrastructură, dar și pentru deszăpezirea drumurilor, edilul șef de la Pietrari a întocmit un proiect pe fonduri europene pentru achiziționarea unui utilaj care să ajute administrația locală la necazuri. În cadrul unui proiect pe Grupul de Acțiune Locală „Valea Ialomiței”, pe Măsura 3.2.2, s-a reușit achiziționarea unui buldoexcavator dotat atât cu freză pentru zăpadă, cât și cu pompă de mâl.

Utilajul, care a intrat în patrimoniul public al localității încă de anul trecut, a costat în jur de 73.000 euro și până acum și-a dovedit din plin utilitatea. Potrivit primarului comunei Pietrari, Cornel Coman, buldoexcavatorul a fost folosit din plin la deszăpezire, la inundații, fiind de un real folos și pentru refacerea drumurilor de interes local. Comuna Pietrari se numără printre primele localități care a depus proiecte pe Grupul de Acțiune Locală și care a scăpat cu ajutorul fondurilor nerambursabile externe de bătăile de cap cauzate de zăpezi și inundații.

„Am achiziționat un buldoexcavator, se lucrează intens cu el. Era extrem de necesar pentru autoritatea locală, era un lucru vital. Am lucrat deja foarte mult cu el și continuăm să-l folosim. Am reușit să refacem drumurile, infrastructura, torenții. Buldoexcavatorul a costat în jur de 60.000 euro, dar la final costurile au ajuns la 73.000 euro, pentru că am luat și lamă de deszăpezire, am luat și o pompă de nămol, am mai luat niște anexe. Eu, împreună cu Constantin Stroe, cu Constantin Maricescu și cu Sandu Gabriel (n.n. primarii comunelor Șotânga, Aninoasa și Voinești), am pus bazele acestui GAL. Am muncit mult pentru el, am reușit să convingem și sectorul privat să atragă fonduri de acolo, am reușit să facem ceva cu banii”, ne-a declarat primarul localității Pietrari, Cornel Coman.