16.06.2015 00:13

Branșamente la apă cu plata în rate

Branșamente la apă cu plata în rate
Galerie foto

❚ Cei care doresc să se branșeze la rețeaua de alimentare cu apă, aflată în gestiunea și custodia serviciului, o pot face plătind în două sau trei rate ❚ Totuși, directorul instituției a explicat că branșamentele nu sunt aceleași: diferă de așezarea fiecărei gospodării și de traseul conductei principale de apă, în unele cazuri fiind necesarăsubtraversarea cu costuri suplimentare

VIOLETA STANCIU


Branșamente la apă cu plata în rate! Aceasta este facilitatea oferită de Serviciul Public Județean de Apă și Canalizare Dâmbovița (aflat în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița) celor care doresc să devină abonați permanenți ai serviciului, adică utilizatorii unui sistem de alimentare cu apă controlat din punct de vedere sanitar.

„Rolul” de agenți de promovare a branșamentelor a fost jucat de încasatorii din localitățile gestionate de acest Serviciu.

„Aceștia sunt cei care-i cunosc cel mai bine pe oameni. Drumurile pe care oamenii trebuie să le facă la Târgoviște pentru întocmirea dosarului și depunerea actelor înseamnă costuri. ªi pentru că încasatorul tot vine la noi, poate să aducă cererile și dosarele. Tot pentru încurajarea unui număr cât mai mare de consumatori de apă, la Serviciul Public Județean de Apă și Canalizare Dâmbovița, am lansat un fel de promoție, adică am facilitat executarea de branșamente în două-trei rate. Pentru că lumea a sărăcit și nivelul de trai este precar, dar și pentru a-i aduce către noi, am oferit această posibilitate de a le rezolva branșarea în douătrei rate. Acum depinde și de valoarea devizelor pentru că branșamentele nu sunt acelea și. Undele diferă de așezarea fiecărei gospodării, de traseul conductei principale de apă. Unii sunt pe aceeași parte cu conducta, alții – pe partea cealaltă și atunci se face subtraversarea care necesită un cost suplimentar”, a explicat ing. Ioana Cristea, directorul Serviciului Public Județean de Apă și Canalizare.