27.11.2014 00:10

Botescu îi dă credit lui Negoescu

Botescu îi dă credit lui Negoescu
Galerie foto

❚ „Negoescu are capacitățile necesare să se descurce, depinde cât de mult știe să-și apropie arbitrii. Nu-l putem compara cu Petruța, care a greșit pe lipsa de experiență, pierzând pe naivitatea arbitrilor tineri”, i-a făcut o scurtă caracterizare ❚ „Chiar dacă riscantă, alegerea tactică a domnului Tudor e una inteligentă, pentru că postul este unul ingrat. Tot timpul vor fi nemulțumiri legate de arbitraj din partea delegaților, iar toate vor lovi în Țuți, cel mai periculos contracandidat al președintelui Tudor”, a completat Vergiu Botescu

COSTIN MIHAI

 


 

Virgil Botescu a apărut mai mereu în ultima vreme pe lista favoriților să preia funcția de președinte al Comisiei Județene de Arbitri, însă Emil Tudor a preferat de fiecare dată pe altcineva. După ce a plecat Ion Coman, a fost aleasă Petruța Iugulescu, urmând ca aceasta să fie înlocuită astăzi cu Ioan Negoescu. O alegere inspirată, în opinia lui Vergiu Botescu, pe care și-a argumentat-o imediat. „Negoescu are capacitățile necesare să se descurce, depinde cât de mult știe să-și apropie arbitrii. Nu-l putem compara cu Petruța, care a greșit pe lipsa de experiență, pierzând pe naivitatea arbitrilor tineri. Nu a ținut cont de niciun criteriu la delegări, iar singura condiție ca cineva să arbitreze un joc era să aibă carnet de arbitru. A greșit fundamental”.

Capcana lui Tudor?

Considerat unul dintre cei mai competenți și corecți observatori dâmbovițeni, Virgil Botescu vede în numirea lui Țuți Negoescu ca șef al arbitrilor inclusiv o capcană întinsă de șiretul președinte de asociație. „Domnul Tudor s-a gândit fie la posibilitatea să-și atragă un potențial contracandidat, fie l-a pus acolo să-și rupă gâtul, fie să-l țină sub control. Chiar dacă riscantă, alegerea tactică e una inteligentă, pentru că postul este unul ingrat. Tot timpul vor fi nemulțumiri legate de arbitraj din partea delegaților, iar toate vor lovi în Țuți, cel mai periculos contracandidat al președintelui Tudor”. Chiar dacă și numele său a apărut pe lista scurtă a celor care pot prelua CJA, Botescu era convins că nu i se va face niciodată o asemenea propunere. „În urmă cu câțiva ani am avut un diferend cu domnul Tudor, în care i-am reproșat că nu se respectă regulamentul. Eu sunt mai legist de felul meu și îl incomodez. Sper să mă primească înapoi din primăvară în corpul de observatori, așa cum mi-a promis. După ce m-am retras de la Aninoasa, m-a refuzat”.

Ce l-a nemulțumit la Negoescu

Interesant e că nici măcar Ioan Negoescu nu i-a propus lui Botescu să facă parte din echipa lui, însă nici acest lucru nu e o surpriză pentru nea Vergiu. „Nici Negoescu nu m-a sunat, asta pentru că nici cu el nu sunt în relații deosebite. A avut o poziție discriminatorie față de Neagu Costinel, ceea ce nu mi-a plăcut. Nu a vrut să-i dea anumite sarcini legate de contestații, motivând că e țigan, or asta nu a fost ok din partea lui. Altfel, e inteligent și are multe calități”. Astăzi, la ora 11.00, a fost convocat Comitetul Executiv al AJF Dâmbovița, pentru a-l numi în funcție pe Ioan Negoescu.