04.02.2016 23:19

Bolșevismul… tehnocrat

Bolșevismul… tehnocrat
Galerie foto

GEORGE COANDĂ


Na, ca să vă învățați minte! Ați vrut guvern de tehnocrați, îl aveți. Suportați-l! Cine s-ar fi gândit că doamnele și domnii ăștia cu aere europene de Bruxelles și Strasbourg vor lua-o pe miriștea bolșevismului.

Stau ei pe la Palatul Victoria și clocesc fel de fel de măsuri surprinzătoare, cum ar fi asta cu înlocuirea managerilor de instituții de cultură – deocamdată au început cu teatrele – cu șefi… tehnocrați (!?) și care n-au habar cum devine cu domeniul acesta atât de sensibil. Păi cum să instalezi în funcții în care e obligatoriu, repet, obligatoriu, să fii om de teatru, să cunoști cu de-amănuntul culisele scenei, niște nechemați, fie ei și tehnocrați, ceea ce mă face să-mi aduc aminte că, odinioară, „activiști de partid” erau numiți acolo unde nu le era locul, tocmai pentru „a da viață” – cum se justifica absurd - „politica înțeleaptă a PCR în opera de formare a omului nou”.

Or, așa cum am mai adus vorba într-un alt editorial, și herr Klaus Werner Iohannis își dorește a avea la dispoziție „oameni noi”. Și dacă inima-i poftește să-i aibă, perfect, a luat drept model modul bolșevic de „promovare a cadrelor”. Va pune în postul de director de teatru… oamenii peneleului. Și cum multe teatre sunt în subordinea primăriilor, acum pricepui de ce madam Gorghiu vrea, zor nevoie, o OUG pentru introducerea turului al doilea în alegerea primarilor, în vreme ce în Parlament, PNL a votat cu ambele mâini alegerea într-un singur tur. Ptiu, hachițe de politicianistă! Vai, doamnă! O animă speranța că astfel PNL va câștiga o grămadă de primării și atunci, nimic mai simplu, va tăia și spânzura după sufletul președintelui Iohannis. Deocamdată, speranță pierdută. Dom’ Cioloș nu vrea și pace turul al doilea.

Nu-l lasă legea. Însă, până una alta, vrea tehnocrați în instituþiile de cultură. Dumnezeu să-i înțeleagă și pe dom’ Ciloș și pe madam Gorghiu! Nu prea se mai înțeleg, dar ambii vor, cu pornire bolșevică, aceeași treabă: să aibă la îndemână directori care să nu facă nimic de capul lor. Și, după cum guvernează țara, avem de-a face cu un bolșevism haotic. Asta ne mai trebuia că, în rest, le avem pe toate.