20.09.2016 00:21

Boicot ciudat PNL la ședința extraordinară a CLM

Boicot ciudat PNL la ședința extraordinară a CLM
Galerie foto

❚ Consilierii municipali PNL au lipsit în bloc de la reunirea de ieri a CLM Târgoviște ❚ Boicotul aleșilor PNL este cu atât mai ciudat cu cât a lovit în domenii apropiate interesului politic al acestora ❚ ONG-urile au rămas fără contractele de finanțare aprobate ❚ Comisiile de concurs pentru ocuparea posturilor de directori din unitățile de învățământ din municipiul Târgoviște nu au mai putut fi constituite

VIRGIL VOINESCU

 


 

O ședință extraordinară anunțată ieri, 19 septembrie a. c. la ora 8,00 dimineața nu a fost onorată de consilierii opoziției din Consiliul Local Municipal (CLM) Târgoviște, grupul PNL. Cei prezenți, consilieri locali exclusiv din partea PSD, au așteptat peste 20 de minute formarea numărului de aleși necesar derulării ședinței. Acest lucru nu s-a întâmplat. Au lipsit și reprezentantul ALDE, și consilierul independent, precum și doi dintre consilierii PSD. Astfel, președintele de ședință, Cătălin Rădulescu, a fost nevoit să constate și să anunțe că „din lipsă de cvorum ședința nu poate fi deschisă”. Ce s-a întâmplat, de ce nu au participat consilierii opoziției, nimeni nu a putut spune. Dar o vorbă din bătrâni spune: „să nu aștepți lucruri mari de la oameni mărunți”.

Poate să fie o explicație în acest caz. S-a ignorat în grup exercițiul democratic, de către consilierii opoziției, prin ordin de interzis primit, de la partid. Faptul că ședința nu s-a putut ține a fost o „lovitură de moment” aplicată direct interesului cetățeanului târgoviștean de a-i fi rezolvate problemele. Și acest lucru se poate vedea. Ieri, consilierii aveau de discutat un număr de trei proiecte de hotărâre privind modificarea Regulamentului regimului finanțărilor nerambursabile de la bugetul local al municipiului Târgoviște, pentru activitățile non-profit local, republicat în baza HCL nr. 163/ 29 07. 2016; modificarea Regulamentului finanțărilor nerambursabile de la bugetul local al municipiului Târgoviște, alocate pentru activitățile non-profit de tineret, aprobat prin HCL nr. 164/ 29 07 2016; aprobarea contractelor de finanțare din fonduri publice nerambursabile, sesiunea a II-a, august 2016.

Concursurile pentru posturile de director din școli, amânate și ele

Pe lângă acestea, pe ordinea de zi mai erau înscrise: desemnarea reprezentanților autorității locale în comisiile de concurs pentru ocuparea posturilor de directori din unitățile de învățământ din municipiul Târgovi ște, participarea municipiului Târgoviște la Târgul de Turism al României 2016, ediția de toamnă, de la Romexpo, în perioada 17-20 noiembrie, rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al municipiului Târgoviște, reactualizarea documentației de avizare a lucrărilor de intervenție (DALI) și indicatorilor tehnicoeconomici, la obiectivul: „Extindere P+1 Grădinița nr. 9 Târgoviște și aprobarea studiului de fezabilitate și indicatorii tehnico-economici la obiectivul „Modernizarea și reabilitarea drumului de centură al municipiului Târgoviște”.

Toate proiectele au fost, evident, amânate. Cel mai probabil, cum s-a vehiculat la final printre cei prezenți, acestea vor fi repuse pe o nouă ordine de zi chiar în această săptămână. N.red.: Spre seară, un comunicat de presă din partea PNL, menit să scuze lipsa consilierilor liberali de la ședința CLM, a scos la înaintare o motivație cel puțin la fel de ciudată ca absența acestora de la lucrările forului: cum că PNL „insistă ca subiectele importante pentru comunitate să fie aprobate în ședințe ordinare”, pentru a fi trecute prin comisiile de specialitate. Recunoscând că a boicotat o ședință cu „subiecte importante pentru comunitate”, PNL a omis (sau nu a știut) să precizeze de ce consilierii PNL nu au venit să dezbată aceste subiecte direct în consiliului și să mute, practic, în plenul Consiliul Local Municipal activitatea din comisii, având în vedere că avizul acestora este unul consultativ, potrivit legii. Care sunt adevăratele motive pentru care PNL boicotează ședințele CLM Târgoviște, reprezintă, în continuare, un mister - cu riscuri imense pentru comunitate.