22.10.2014 00:19

Biserica Sf. Mare Mucenic Dimitrie, deschisă spre slujire

❚ Lăcașul de cult a fost ridicat într-un an și jumătate


Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit în această duminică slujba de binecuvântare pentru deschiderea spre slujire a bisericii cu hramul Sf. Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir, din satul Dumbrava, comuna Ulmi. Evenimentul s-a desfășurat cu participarea a circa o mie de credincioși, din sat și din împrejurimi, și în prezența lui Adrian Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a unor parlamentari din județ și a altor oficialități locale și județene.

În cuvântul de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a vorbit despre rolul spiritual și cultural deosebit pe care biserica parohială îl are în viața comunității locale, ca semn al identității creștin-ortodoxe și românești, dar și ca simbol al dragostei de Dumnezeu și de Biserica noastră străbună.

De asemenea, Înaltul ierarh a apreciat disponibilitatea, deschiderea și atașamentul fiilor satului Dumbrava față de credința strămoșească, fapt mărturisit de ridicarea acestei biserici în aproximativ un an și jumătate.

 

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei