20.10.2014 00:16

Biserica „Sf. Constantin și Elena”, deschisă spre slujire

Biserica „Sf. Constantin și Elena”, deschisă spre slujire
Galerie foto

Sâmbătă, 18 octombrie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, a săvârșit slujba de binecuvântare pentru deschiderea spre slujire a bisericii cu hramul Sf. Împărați Constantin și Elena din municipiul Moreni.

 

Evenimentul s-a bucurat și de prezența președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a primarului de la Moreni Constantin Dinu, a unor parlamentari dâmbovițeni, consilieri județeni și locali, precum și a altor oficialități, cu participarea unui număr de aproximativ o mie de credincioși.

 

În cuvântul său de învățătură, Înaltpreasfinția Sa a evidențiat importanța bisericii pentru comunitatea parohială, ca mijloc de catalizare a credinței, dar și ca ofrandă către Dumnezeu și semn al valorilor evanghelice în societate. În contemporaneitate, misiunea Bisericii strămoșești este aceea de a oferi modele și repere de viață, dar și speranță, încredere și lumină, pentru a putea depăși orice criză morală și a vindeca orice posibilă criză spirituală.

 

Menționăm că această biserică a fost construită în ultimul deceniu, la inițiativa Înaltpreasfinției Sale, cu sprijinul și implicarea credincioșilor, a autorităților județene și locale, precum și a unor generoși sponsori.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei