04.01.2022 00:14

Biblioteca pentru copii prinde contur

Biblioteca pentru copii prinde contur
Galerie foto

Ștefan Khalil


Filiala bibliotecii pentru copii nu mai este un obiectiv greu de realizat! Managerul Bibliotecii Județene ,,Ion Heliade Rădulescu”, Agnes Erich, a venit la început de an cu o veste bună pentru copiii din Târgoviște, și nu numai, care iubesc lectura. În curând, prima reședință de județ va avea un sediu nou de bibliotecă pentru cei mici.

Aceasta este amenajată într-un fost punct termic din oraș, clădirea a fost complet reabilitată, iar copiii vor beneficia de o bibliotecă modernă, spațioasă, care să corespundă noilor principii moderne. De asemenea, va fi amenajată și o ludotecă, unde vor fi jocuri educative și jucării. Managerul Bibliotecii Județene, Agnes Erich a precizat că noua filială pentru copii va fi inaugurată în perioada următoare.

,,Ne vom muta cu filiala pentru copii într-un sediu nou amenajat în Micro III. După cum bine știți, filiala pentru copii a funcționat la un moment dat și a funcționat foarte bine vis-a-vis de Parcul Mitropoliei, dar după o perioadă aceasta a fost mutată vis-a-vis de Muzeul de Istorie, în casa Pârvulescu Fusea. Totuși, s-a constat că imobilul respectiv nu este destinat unei biblioteci, trebuie îndeplinite niște reguli pentru a putea funcționa ca bibliotecă. Trebuie ținut cont de construcție, de acces, de grupa de vârstă pe care o servești. Clădirea aceea era improprie pentru copii și am făcut mai multe demersuri în acest an de când sunt director la Biblioteca Județeană ca să ni se găsească un sediu pentru biblioteca pentru copii. Primăria Municipiului Târgoviște împreună cu instituția Consiliului Județean au găsit soluția să ne ofere un punct termic dezafectat și să fie reabilitat. Pot să vă spun că ce s-a făcut până acum este un lucru nemaipomenit, este chiar o lucrare foarte reușită, o să fie o bibliotecă modernă. Biblioteca este generoasă ca spațiu și gândită după principii moderne”, a declarat Agnes Erich, managerul Bibliotecii Județene ,,Ion Heliade Rădulescu”.