28.12.2021 00:16

Beltrame Group va investi 500 de milioane de euro la COS Târgoviște

Beltrame Group va investi  500 de milioane de euro la COS Târgoviște
Galerie foto

*„Dacă lucrurile stau așa cum și-au propus, județul Dâmbovița va cunoaște, în următorii doi ani, cea mai importantă investiție din ultimii 30 de ani”

  

Violeta Stanciu

Investiție de 500 de milioane de euro... la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște! Italienii de la Beltrame Group, care au înaintat deja oferta de cumpărare a activului funcțional de la COST,  vor să pună pe picioare combinatul târgoviștean și să-l transforme într-o unitate economică redutabilă. În acest sens unul dintre investitori s-a întâlnit recent cu primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan, căruia i-a adus la cunoștință planurile de dezvoltare a COS Târgoviște.

„Deși nu vizează exclusiv activitatea Primăriei Târgoviște, am avut o discuție cu investitorii de la Combinatul de Oțeluri Speciale. Dacă lucrurile stau așa cum și-au propus, județul Dâmbovița va cunoaște, în următorii doi ani, cea mai importantă investiție din ultimii 30 de ani. Este vorba de o investiție de aproximativ 500 de milioane de euro, care se compune din modernizarea actualelor facilități de producție și undeva înte 15-17 milioane de euro anual, plus o Oțelărie nouă în valoare de 300 de milioane de euro. Aceasta a fost discuția pe care am avut-o cu unul dintre investitori, nu cu un reprezentant, și sper să se concretizeze. Ar fi, din punct de vedere economic, cel mai important eveniment din ultimii 30 de ani din municipiul Târgoviște, cea mai mare investiție, cred eu, privată sau publică din județul Dâmbovița pentru că nu-mi aduc aminte să avem o investiție care să valoreze 500 de milioane de euro”, a declarat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan la conferința de presă de sfârșit de an de la Primăria Târgoviște.