16.09.2014 00:11

BEC a stabilit documentele în baza cărora românii pot vota la alegerile prezidențiale

BEC a stabilit documentele în baza cărora românii pot vota la alegerile prezidențiale
Galerie foto

Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat ieri o decizie privind documentele în baza cărora cetățenii români din țară și din străinătate pot vota la alegerile prezidențiale din acest an. Conform documentului, în ziua votării, românii aflați în țară își pot exercita dreptul de vot în baza cărții de identitate, cărții electronice de identitate, cărții de identitate provizorie, buletinului de identitate, pașaportului diplomatic, pașaportului diplomatic electronic, pașaportului de serviciu, pașaportului de serviciu electronic, carnetului de serviciu militar - în cazul elevilor din școlile militare.

Cei care se află în străinătate în ziua alegerilor pot prezenta la urne pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar, titlul de călătorie, se mai arată în documentul BEC.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

Românii aflați în state care permit accesul pe teritoriul lor în baza cărții de identitate și a cărții electronice de identitate își pot exercita dreptul de vot în baza unuia din următoarele acte de identitate, valabile în ziua votării: pașaportul diplomatic, pașaportul diplomatic electronic, pașaportul de serviciu, pașaportul de serviciu electronic, pașaportul simplu, pașaportul simplu electronic, pașaportul simplu temporar, cartea de identitate, cartea electronică de identitate, titlul de călătorie.

De asemenea, cetățenii români cu domiciliul în străinătate care în ziua votării se află în străinătate își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în străinătate în baza pașaportului simplu cu menționarea țării de domiciliu (CRDS), pașaportului simplu temporar cu menționarea țării de domiciliu (CRDS), pașaportului simplu electronic cu menționarea țării de domiciliu (CRDS) și în baza titlului de călătorie.

Cetățenii români cu domiciliul în străinătate care în ziua votării se află în țară își pot exercita dreptul de vot la secțiile de votare organizate în România în baza pașaportului simplu cu menționarea țării de domiciliu (CRDS), pașaportului simplu temporar cu menționarea țării de domiciliu (CRDS), pașaportului simplu electronic cu menționarea țării de domiciliu (CRDS), potrivit BEC.

Urna specială se utilizează numai la secțiile de votare din țară. Secțiile de votare din străinătate nu vor avea sau utiliza urne speciale, se menționează în decizie.

 

AGERPRES și Jurnal de Dâmbovița