29.01.2014 08:17

Bărbatul atacat de urs, suspectat de... braconaj!

Bărbatul atacat de urs, suspectat de... braconaj!
Galerie foto

❚ Pare incredibil, însă norocul omului a fost că l-a atacat puiul și nu mama ursoaică ❚ Victima a reușit să se lupte cu animalul și, ajutat de un câine, să-l pună pe fugă ❚ Incidentul a avut loc în jurul orei 02.00 noaptea, bărbatul alertând imediat jandarmii și salvamontiștii

 

UPDATEUrsul care a atacat ieri un bărbat la Padina a murit. Reprezentanții Parcului Natural Bucegi l-au localizat ultima dată viu în zona Lunca Padinii, la intersecția dintre drumul ce duce spre Peștera și cel ce duce către Padina, unde a lăsat o urmă de sânge, probabil de la unele răni suferite. Poliția orașului Fieni și reprezentanții Fondului de vânătoare Dunărea 2007 vor transporta cadavrul ursului la Direcția Sanitar-Veterinară Dâmbovița, unde va fi stabilită cauza morții.


Criminaliștii poliției orașului Fieni aflați în zona Padina pentru a efectua cercetări la fața locului spun că din primele cercetări rezultă ca ar putea fi vorba de o acțiune de braconaj. Poliția cercetează împrejurările în care a avut loc această infracțiune și dacă nu cumva autorul ei este chiar bărbatul agresat!

 

CORVIN DUMITRICĂ


Un angajat al unei cabane din zona montană Padina, din Bucegii dâmbovițeni, a fost atacat de urs. Bărbatul a reușit să se lupte cu animalul și, ajutat de un câine, a pus ursul pe fugă. Imediat a solicitat intervenția jandarmilor și a salvamontiștilor, care i-au acordat primul ajutor și l-au coborât până în zona Sanatoriului Moroeni, de unde a fost preluat de o ambulanță. Salvatorii spun că în zonă se află o ursoaică și cei doi pui, unul dintre aceștia fiind cel care l-a atacat pe bărbat. Incidentul a avut loc în jurul orei 02.00.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„M-am trezit cu ursul în spate”

Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, spune că a plecat de la cabana Padina spre baraca în care locuiește, la o distanță de 200 de metri, însă imediat a fost atacat.

„Am vrut să ies din cabană, încercam să închid ușa și m-am trezit cu el în spate. Am încercat să mă apăr cum am putut, am dat și cu pumnul. Din cauza vremii, pentru că a fost cald, de-aia a ieșit. Nu au mâncare și devin agresivi”, a declarat victima după ce a fost preluată de ambulanță.

În urma primei evaluări, bărbatul prezintă mai multe răni pe spate, la mâini, dar și în zona gâtului. El a ajuns la Spitalul din Pucioasa, unde va rămâne internat.

„Starea pacientului este bună, stabil din punct de vedere hemodinamic, cu multiple plăgi excoriate pe antebrațe și torace posterior și la nivelul feței o rană mai profundă. Am primit un apel că un pacient traumatizat prin agresiune animală este adus de jandarmi. L-am preluat pe drum, undeva de prin zona Sanatoriului Moroeni”, a precizat Loredana Budoiu, asistent la Serviciul Județean de Ambulanță Dâmbovița.

 

În loc de hibernare, urșii coboară la tomberoane

Salvatorii spun că omul a avut mare noroc, fiindcă a fost atacat de puiul unei femele urs, care nu a intrat încă la hibernare. Cel mai probabil, cred aceștia, animalele sunt flămânde și se aflau în zonă fiindcă s-au obișnuit să se hrănească din tomberoane.

„După viscolul de săptămâna trecută urșii trebuia să intre la hibernare, dar s-au învățat să mănânce de la tomberoane și sunt mai rezistenți”, a menționat Doru Diaconescu, șeful Salvamont Dâmbovița.

Bărbatul a fost supus unei intervenții chirurgicale și va rămâne sub supravegherea medicilor. În zona montană, jandarmii împreună cu salvamontiștii vor patrula în zona cabanelor, pentru ca incidente de acest fel să nu se mai repete.