09.07.2019 00:10

Baicu este mulțumit că echipa joacă la Ploiești

Baicu este mulțumit că echipa joacă la Ploiești
Galerie foto

❚ Târgoviștea are echipă în eșalonul de aur al fot - balului dâmbovițean după mai bine de două decenii, dar suporterii Chindiei vor fi nevoiți să meargă la Ploiești pentru jocurile de „acasă”. ❚ „ Aș vrea să avem o galerie, să se implice activ și să susțină echipa noastră, mi-ar plăcea să avem o galerie mai vocală”, a spus Baicu. ❚ „ La nivelul primei ligi sunt alte cerințe și alte condiții. Vom fi obligați să avem alte lucruri pe care trebuie să le facem, vom fi monitorizați”, a mai spus reprezentatul Primăriei.

 

COSMIN SAVA

 


 

âSăptămâna viitoare, luni, Chindia debutează în această stagiune de primă ligă cu un meci în deplasare, la Gaz Metan Mediaș. Târgoviștea are echipă în eșalonul de aur al fotbalului românesc după mai bine de două decenii, dar suporterii Chindiei vor fi nevoiți să meargă la Ploiești pentru a vedea de pe stadion meciurile considerate pe teren propriu ale echipei pregătite de Viorel Moldovan. Adrian Baicu, reprezentatul Primăriei Târgoviștela Chindia, a fost invitat de la Sport Show, pe Columna TV, acolo unde și-a expus părerea pe subiecte de interes din jurul echipei.

„Ploiești este o soluție foarte bună”

Baicu a transmis că este mulțumit de faptul că echipa va evolua la Ploiești, dar transmite că i-ar plăcea ca echipa să fie susținută de o galerie mai vocală. „Este o alegere foarte bună. Vreau să spun că am fost unul dintre cei mai vocali în a alege locația Ploiești. Nu există termen de comparație între stadionul de la Ploiești și cel de la Mioveni, iar distanța este la jumătate. Aș vrea să avem o galerie, să se implice activ și să susțină echipa noastră, mi-ar plăcea să avem o galerie mai vocală. Se pare că între timp, după discuții cu reprezentanții Primăriei Municipiului Ploiești, s-a ajuns la un acord, este o sumă decentă, iar la Mioveni au crescut pretențiile față de cele inițiale și s-a ajuns la concluzia că la Ploiești este o soluție foarte bună, iar eu susțin această variantă”.

„Costurile suplimentare vor fi asigurate de Primărie”

Reprezentantul Primăriei și-a expus părerea legată de noul stadion care ar urma să apară la Târgoviște și a venit cu lămuriri în această privință. „Am văzut în primă instanță cum va arăta noul stadion. Cred că suma anunțată inițial va fi depășită, dar Primăria s-a angajat că daca vor fi costuri suplimentare, acestea vor fi asigurate tot din bani publici. Nu putem să folosim momentan din alte surse. Stadionul nou va avea terenul principal, dar se pare că în 2 sau 3 ani, echipele care vor juca în prima ligă, vor fi obligate să aibă și echipă feminină în prima ligă. Dacă vom avea două echipe în prima ligă, nu vor putea să joace pe același stadion. Stadionul refăcut va putea fi folosit de echipa feminină și de echipele de juniori”.

„Ar mai fi nevoie de transferuri”

Adrian Baicu a transmis că e nevoie ca Chindia să progreseze în toate aspectele și spune că lotul ar mai trebui întărit pentru ca formația târgovișteană să facă o figură bună în prima ligă. „Bugetul de promovare a fost aproape un milion de euro, nu a fost cel mai mare buget din liga secundă. La nivelul primei ligi sunt alte cerințe și alte condiții. Vom fi obligați să avem alte lucruri pe care trebuie să le facem, vom fi monitorizați. Nu sunt marele specialist, dar consider că sunt câteva transferuri bune, dar ar mai fi nevoie de câteva. La nivel de portari, Aioani este un copil de mare perspectivă, dar consider că momentan nu poate face față presiunii din prima ligă, e bine că a fost adus un portar. La nivel de fundași ar mai fi nevoie și la mijloc, iar în față sunt bucuros că a fost adus Voduț”.