18.05.2022 00:11

Baftă, domnilor!

Baftă, domnilor!
Galerie foto

Finalul sezonului este trăit cu mari emoții de microbiștii dâmbovițeni, pentru că urmează barajul pentru menținere/promovare în prima ligă, „dublă” în care Chindia Târgoviște va înfrunta Concordia Chiajna. Rezultatele înregistrate în sezonul regular au fost decente, iar la începutul play-out-ului formația târgovișteană era destul de departe de zona roșie a clasamentului.

Lucrurile s-au schimbat în play-out, pentru că formația lui Emil Săndoi a oferit un fotbal modest, departe de așteptările suporterilor, trezindu-se astfel pe loc de baraj. Deși ar fi fost de preferat ca retrogradarea să fie evitată direct, Chindia trebuie să salveze sezonul prin acest baraj și să ajungă la a patra stagiune consecutivă în Liga 1. Formația târgovișteană pornește favorită în meciurile cu echipa din Chiajna, dar e nevoie de seriozitate maximă, pentru că în fotbal s-au înregistrat foarte multe surprize de-a lungul timpului.

Chindia trebuie să se impună, să își dovedească superioritatea și să continue în prima ligă, pentru că suporterii s-au obișnuit ca formația iubită să evolueze pe cea mai înaltă scenă fotbalistică, iar o retrogradare ar reprezenta un moment urât în istoria fotbalului dâmbovițean. Probabil că moralul jucătorilor nu este la un nivel prea bun, mai ales că în play-out au reușit să învingă doar pe Academica Clinceni și Gaz Metan Mediaș, formații care erau retrogradate cu mult timp înainte de finalul sezonului.

Jucătorii sunt datori în fața suporterilor cu prestații bune în aceste două partide. Chindia trebuie să rămână în Liga 1, iar acest lucru depinde de ea. Săndoi nu are când să mai schimbe mare lucru în jocul formației târgoviștene, soarta echipei este în mâna fotbaliștilor, care trebuie să facă diferența prin atitudine și determinare. E nevoie de liniște în această perioadă, iar suporterii trebuie să fie lângă echipă.

Sunt multe nemulțumiri, dar acest baraj trebuie trecut cu bine, iar apoi conducătorii clubului vor avea timp să analizeze ceea ce s-a făcut greșit și să acționeze în consecință, pentru ca astfel de lucruri să nu se mai întâmplă. Chindia va juca meciul retur din postura de echipă gazdă și are nevoie de mii de dâmbovițeni pe stadion, pentru a lupta împreună pentru evitarea retrogradării. 

 

 

Cosmin Sava