19.06.2017 00:19

Babilonia din PSD

Babilonia din PSD
Galerie foto

GEORGE COANDĂ


În acest moment, și n-o spun cu niciun fel de ironie, asta este imaginea proiectată în mentalul colectiv al românilor de gâlceava dintre Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu. Da, imaginea este aceea a unei neașteptate babilonii în sânul PSD, al celui mai mare partid al țării, câștigător detașat al parlamentarelor de la sfârșitul anului 2016. Ca atare și-a pus propriul guvern la Palatul Victoria. Firesc.

Iar acest guvern avea ca misiune să implementeze programul electoral croit promițător de echipa lui Liviu Dragnea. Dar n-au trecut decât șase luni de la instalarea guvernului PSD, avându- l în frunte pe Sorin Grindeanu, premier propus de Liviu Dragnea. Deci, la șase luni fix, a picat bomba: CEx-ul PSD a hotărât că guvernul PSD este ineficient și că toți miniștri PSD, dar și cei ai aliatei ALDE, trebuie să-și dea demisiile. Mai precis, au fost determinați să și le dea. Dar, ce să vezi, miniștri, așa demisionați, trebuie să se ducă să-și facă treaba în ogrăzile lor ministeriale, dar cu spatele întors la premierul Grindeanu. Până la a pica bomba, președintele PSD Liviu Dragnea a tot pus coronițe de premiant pe fruntea guvernului PSD, croit de el însuși. Și, peste noapte, a apărut gâlceava Dragnea-Grindeanu, fiecare aruncându- și reciproc pisica. Fără să știu care este adevărul adevărat al dihoniei și care, hai să fim drepți, strică fasonul partidului, dându-i apă la moară lui herr Klaus Iohannis, am sincera opinie, pe care mi-am mai făcut-o cunoscută, că la mijloc este vorba de o păguboasă luptă de orgolii. Teleormăneanul Liviu are ceva din încăpățânarea lui Moromete, iar Sorin suferă de celebra căpoșenie a bănățeanului. Măi băieți ai durerii, spuneți-ne pe șleau, măcar nouă, ăstora care am votat PSD, ce drac și-a vârât coada între voi! Că, da, dă ca dracu’ ca PSD să dea cu moțiunea de cenzură împotriva… propriului guvern, pentru că Sorin Grindeanu nu se dă dus din fotoliul de premier. Și uite așa, pensionarii și ăia ce trăiesc din leafă vor aștepta ad calendas grecas – mai ales că suntem în pragul vacanței parlamentare – să intre niște legi în vigoare și spre care privesc cu arzătoare speranță. Țara însăși, în întregul său, are de suferit. Halucinant de-a binelea! Și dacă moțiunea n-o să treacă? Iohannis va aplauda în extaz. Și dacă trece, PSD va apărea în ochii lumii ca un partid în care stânga nu știe ce face dreapta, răfuinduse cu sine însuși. De aici și imaginea de babilonie, care îi poate aduce primejdioase prejudicii.

(Avertisment. Se împlinesc în această vară 77 de ani de la tragica dezmembrare a României. S-au făcut vinovați prin înaltă trădare: șeful statului de atunci, guvernul și clasa politică în întregul ei. La acea tragedie au dus meschinele orgolii, interese și patimi politice. Or, o dihonie în sânul partidului de guvernământ, cel mai mare de altminteri, poate avea consecințe extrem de grave pentru stabilitatea și unitatea statală a României. Nimănui nu-i este îngăduit să se joace cu soarta națiunii și a țării ACUM când deja lupii sunt la hotare, dar și în lăuntrul lor! Li se aude mârâitul!)