06.12.2023 00:17

Avertisment privind achizițiile online de animale vii și produse alimentare

Avertisment privind achizițiile online de animale vii și produse alimentare
Galerie foto

Directorul executiv adjunct al Direcției de Sănătate Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Dâmbovița, Marius Bucur, a emis un avertisment categoric referitor la achizițiile online de animale vii și produse alimentare. Recomandând publicului să fie extrem de precaut în aceste situații, el a subliniat importanța cumpărării doar de la unități autorizate, înregistrate sanitar-veterinar și respectând toate normele legale.

În legătură cu animalele vii, directorul general adjunct a declarat: „DSVSA Dâmbovița recomandă oamenilor să evite achiziționarea de animale vii de pe site-urile de comerț online. Cumpărarea trebuie să se facă doar din unități autorizate, înregistrate sanitar-veterinar, identificate și însoțite de documentele legale care atestă starea de sănătate a acestora”.

Pentru produsele alimentare, DSVSA Dâmbovița încurajează cetățenii să verifice întotdeauna site-ul Direcției la rubrica „Unități de vânzare pe internet” înainte de a face achiziții online. Astfel, se asigură că produsele alimentare sunt cumpărate doar de la unități comerciale autorizate sanitar-veterinar, eliminând riscul de a achiziționa de la vânzători ambulanți care nu pot oferi garanții cu privire la calitatea și siguranța alimentelor.

 

 

Ștefan Khalil