03.05.2019 00:18

"Avem produse mai slabe, suntem lada de gunoi a Europei"

❚ Am luat ieri „pulsul” opiniei publice despre produsele de slabă calitate aduse în România, adică deja binecunoscutul dublu standard

 

ȘTEFAN KHALIL


După scandalul calității alimentelor, dovedită a fi mai proastă în România decât în alte țări din Europa Occidentală (adică dublu standard), Parlamentul European a votat interzicerea unei astfel de practici.În țara noastră au fost aduse, de-a lungul timpului, produse cu o calitate mai slabă, în comparație cu cele din alte țări din Europa. Reporterii „Jurnal de Dâmbovița” au stat de vorbă cu mai mulți cetățeni pe această temă, întrebându-i, ,cum comentează faptul că anumite produse (alimente, medicamente etc), au un standard de calitate mai scăzut în România decât în alte țări din Europa.

●Pentru că suntem lada de gunoi a Europei, din acest motiv. Într-o zi o să ni se aducă otravă doar prin magazine, iar noi, ca să nu murim de foame, o să cumpărăm. Ușor,ușor a început să se facă lucrul acesta. ●Pentru că în România este un trai mai scăzut, e normal ca produsele să fie de calitate mai slabă. În Occident se cheltuie mulți bani, la noi e joacă de copii.

●Nu doar la noi se aduc produse de slabă calitate,și în țările dezvoltate din Europa și nu numai se întâmplă același lucru. Produsele de un standard ridicat calitativ ajung la persoanele influente dintr-o societate. Peste tot este așa. La noi,„muritorii de rând și de foame”, ajung resturile lor.

●Se profită de lipsa de reacție a autorităților noastre de control, în speță ANSVSA, OPC, care trebuie să facă periodic analize și să sesizeze instituțiile de la nivelul Uniunii Europene. Al doilea motiv ar fi neimplicarea europarlamentarilor români, pe care mergem să-i votăm acum pe 26 mai să schimbe legislația Uniunii Europene.

●Pentru că șpaga e mare si de aceea nu face nimeni nimic să oprească asta. Autoritățile care trebuie să răspundă pentru calitatea produselor aduse la noi în țară sunt cei care manevrează toate astea, câștigă bani grei, iar noi ne ducem la Urgențe, aflăm că mai avem nu știu de care boală sau că mai avem puțin de trăit.

●Pentru că guvernanții sunt numai pentru interesul lor, nu luptă pentru popor. Așa se întâmplă când nu există interes pentru națiune.

●Nu știu dacă se întâmplă asta, adică am impresia că mâncarea și celelalte produse au aceleași legi ca în toată Uniunea Europeană, nu există norme doar pentru România (cum ar fi mai multe chimicale). Prin urmare, mulți oameni dau vina pe autoritățișipe lipsa lor de interes pentru ceea ce se întâmplă la această oră, în România, privind cauza alimentelor și produselor de slabă calitate, importate în unele magazine de la noi.