16.04.2014 08:08

Autovehiculele de transport școlar, la „extemporal” cu poliția

Autovehiculele de transport școlar, la „extemporal” cu poliția
Galerie foto

❚ Au fost verificate peste 70 de astfel de mașini

 

La nivelul județului Dâmbovița, polițiștii rutieri au desfășurat, pe parcursul săptămânii trecute, acțiuni pe linia reducerii numărului de accidente rutiere în care sunt implicate autovehiculele special destinate transportului de elevi, verificând totodată, respectarea destinației exclusive a acestora. În perioada 7-11 aprilie a.c., efectivele poliției rutiere, în colaborare cu reprezentanți ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), au oprit în trafic, pentru control, peste 70 de autovehicule destinate transportului de elevi.

 

În cadrul acțiunilor, au fost verificate aspecte în ceea ce privește starea psihofizică a conducătorului autovehiculului destinat transportului școlar, deținerea permisului de conducere și a categoriei necesare tipului de autovehicul, deținerea și valabilitatea inspecției tehnice periodice a vehiculului, precum și a asigurării obligatorii de răspundere civilă auto RCA.

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

● Un bărbat, în vârstă de 32 de ani, a fost depistat pe raza localității Titu în timp ce efectua activități de transport școlar, pe ruta Titu-Odobești, având mai mulți elevi decât numărul de locuri prevăzut în certificatul de înmatriculare al vehiculului. Polițiștii au procedat la sancționarea contravențională a conducătorului auto în conformitate cu prevederile OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.