13.05.2022 00:13

Autorecenzarea se prelungește

Autorecenzarea se prelungește
Galerie foto

*„Dacă aveam un ritm de autorecenzare care a fost până acum o săptămână, la nivel național, de 130.000 de chestionare pe zi, era altceva, dar acum am avut și 500.000 de chestionare pe zi ceea ce a dus la blocarea aplicației”

 

Autorecenzarea pentru Recensământul Populației și al Locuinței... se prelungește cu încă două săptămâni! Dacă inițial 15 mai 2022 era ultima zi pentru efectuarea autorecenzării, aglomerația de la Centrele ARA, dar și numărul mare de accesări al platformei informatice de autorecenzare, care practic s-a încins în ultima săptămână, au condus la prelungirea termenului de autorecenzare. Încă o dovadă a faptului că românul lasă totul pe ultimul moment...

„Măsura a fost impusă de numărul foarte mare de accesări pentru autorecenzarea voluntară, adică fiecare cetățean a folosit echipamentul lui electronic. De asemenea la Centrele ARA, la cele 219 Centre ARA organizate în județ, din care 14 în municipiul Târgoviște, afluxul de oameni a fost foarte mare. În ultima săptămână au venit foarte multe persoane să se autorecenzeze asistat. Aplicația sigur că nu a rezistat... Dacă aveam un ritm de autorecenzare care a fost până acum o săptămână, la nivel național, de 130.000 de chestionare pe zi, era altceva, dar acum am avut și 500.000 de chestionare pe zi ceea ce a dus la blocarea aplicației... Tocmai din acest motiv  s-a luat această măsură, de prelungire a perioadei de autorecenzare. Noi oricum ne-am realizat targetul... La Dâmbovița aveam pe data de 9 mai 2022  aproape 40%. Din 9 mai nu am mai avut date pentru că nu s-au mai făcut exporturi de date, pentru a realiza situații centralizatoare, tocmai ca să poată să meargă aplicația”, ne-a declarat ieri directorul Direcției Județene de Statistică Dâmbovița, ec. Elena Brezeanu.

 

 

Violeta Stanciu