12.11.2021 00:17

Automecanica Moreni, bombă sindicală... cu ceas!

Automecanica Moreni, bombă sindicală... cu ceas!
Galerie foto

*„Este inacceptabil să ai în societăți oameni necalificați cu salarii mai mari decât oamenii calificați”

*„În momentul de față, în societățile din economia românească, și mă refer mai ales în industrie... este bătaie de joc”

 

Liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, salută inițiativa celor de la Partidul Social Democrat care vor să se revină la existența a două salarii minime pe economie, pentru a se putea face și în mediul privat, în societățile comerciale, în industrie, o minimă departajare între salariații necalificați, persoanele calificate și cei cu studii superioare.

„Varianta pe care PSD o pune acum, cu cele două salarii minime pe economie, o regăseam noi înainte în Contractul de Muncă la nivel Național. Atunci erau coeficienți de ierarhizare care într-adevăr pentru cei cu studii superioare creau un mic avantaj. Ce se întâmplă? În momentul de față în societățile din economia românească și mă refer mai ales în industrie... este o mare porcărie. Totuși, să ai nevoie de un inginer bun într-un anumit domeniu și să-l aduci cu salariul lângă necalificat este o bătaie de joc în ceea ce privește pregătirea celor cu studii superioare. Mi se pare că este o umilință gravă și de neacceptat, așa cum este inacceptabil să ai în societăți oameni necalificați cu salarii mai mari decât oamenii calificați....

Într-o Românie în care necalificați găsim pe toate drumurile, în ceea ce privește muncitorii calificați pe diverse meserii, nu mai zic de înaltă calificare, că sunt prelucrători, că sunt sudori, lăcătuși, tratamentiști... să-i plătești cu salariul de necalificat este total inacceptabil și este total împotriva firii pentru n-o să ai niciodată performanță cu o asemenea plată. Când duci în derizoriu lucrul acesta, te lovești de oameni care nu au de gând să rămână să se stabilizeze și să sprijine societatea respectivă sau cel mai ușor lucru... pleacă acolo unde i se recunosc anumite drepturi...’’, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu, președintele ASIAA.

Violeta Stanciu