04.06.2019 00:25

Automecanica a rupt relațiile cu nemții de la Rheinmetall

Automecanica a rupt relațiile cu nemții de la Rheinmetall
Galerie foto

❚ „În momentul de față lucrurile, zic eu, sunt normale, urmează bineînțeles ca atât în Consiliul de Administrație de la Romarm, cât și în Adunarea Generală a Acționarilor să se finalizeze procedurile legale”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu. ❚ După ce au spus „adio” nemților de la Rheinmetall, Automecanica Moreni se pregătește să-și încerce norocul cu americanii de la General Dynamics, care sunt deja prezenți la UM București.

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Uzina Automecanica Moreni... punct și de la capăt! La solicitarea sindicatului, unitatea morenară a reușit să pună punct societății mixte realizate cu firma germană Rheinmetall, după ce s-a constatat că parteneriatul este deosebit de păgubos atât pentru societatea morenară, cât și pentru bugetul statului! După ce au spus „adio” nemților de la Rheinmetall, care au venit în România să ceară bani pentru a nu face… mai nimic, Automecanica Moreni se pregătește să-și încerce norocul și cu americanii de la General Dynamics, care sunt deja prezenți la UM București.

Nemții au semnat „divorțul”

„În ceea ce privește solicitarea noastră privind relația cu firma mixtă româno-germană, Automecanica - Rheinmetall, vă aduc la cunoștință că partea germană, la solicitarea Automecanicii Moreni, a fost de acord să renunțăm la această cooperare care de fapt nu a existat niciodată! Acest lucru ne dă nouă posibilitatea acum de a negocia cu americanii de la General Dynamics, să vină la Moreni pentru a colabora pe Piranha. Eu sper să fie o colaborare bună din care să rezulte ceea ce ne-am dorit, adică atât UMB cât și Uzina Automecanica Moreni să fie implicate direct în programul de transportoare blindate pe roți atât flotabile, cât și neflotabile. În momentul de față lucrurile, zic eu, sunt normale, urmează bineînțeles ca atât în Consiliul de Administrație de la Romarm, cât și în Adunarea Generală a Acționarilor să se finalizeze procedurile legale”, a declarat liderul de sindicat de la Uzina Automecanica Moreni, Constantin Bucuroiu.