27.06.2014 07:16

Audiat la DNA, Florin Popescu e îngrijorat de scandalul din România

Audiat la DNA, Florin Popescu e îngrijorat de scandalul din România
Galerie foto

❚ La ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție, Florin Popescu a spus reporterilor că a primit copii după declarațiile unor martori audiați în dosarul în care este anchetat ❚ În contextul scandalului penal din familia președintelui Traian Băsescu, deputatul „puilor” a spus că are emoții din cauza situației din România și din țările vecine

 

ANDREI VASILIU


 

Deputatul Florin Popescu a fost ieri din nou la DNA pentru a fi audiat, a relatat postul de televiziune Antena 3. La ieșirea din sediul Direcției Naționale Anticorupție, Florin Popescu a declarat că a primit copii după declarațiile unor martori audiați în dosarul în care este anchetat. Procurorii îl acuză pe Florin Popescu pentru că a cerut 70 de tone de carne de pui în campania electorală din 2012, care ar fi fost distribuite cetățenilor sub formă de mită electorală. Florin Popescu a afirmat ieri că este îngrijorat de situația tensionată din România.

{GOOGLE_AD_BOX1}

„Au fost audiați alți martori. Vreau să vă spun că cei de la DNA și-au făcut corect datoria. Mi-au pus la dispoziție copii după toate declarațiile, conform legii. Nu am nimic ce să le reproșez. Am încredere în continuare în instituțiile statului că-și vor face datoria”. Întrebat dacă declarațiile respective i-au dat emoții, Florin Popescu a oferit un răspuns surprinzător: „Nu doamnă. Emoții știți ce-mi dă? Ceea ce am văzut în ultimele 3 zile, am fost bolnav am stat acasă, ceea ce am văzut la televizor. Îmi creează o mare emoție, ceea ce se întâmplă în general în estul Europei. Război în Ucraina, scandal în Polonia, scandal în România”.

Deputatul Florin Popescu se află sub control judiciar și are sechestru instituit de DNA pe două imobile. El mai este cercetat într-un caz de conflict de interese de natură penală legat de afacerile derulate cu fondurile publice ale Consiliului Județean Dâmbovița prin firmele de familie PROCOR SA și BIANDRA TRADING SA, pentru care a fost deja trimis în judecată de Parchetul General în dosarul nr. 2350/1/2014 la Înalta Curte de Casație și Justiție.

 

De asemenea, alte 12 dosare penale vizând nereguli din timpul mandatului lui Florin Popescu de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița își așteaptă rândul la DNA, conform documentelor transmise redacției noastre de procurorii anticorupție.