18.12.2018 00:15

Atenție la colindători!

Atenție la colindători!
Galerie foto

LIVIU DOBRE


În această perioadă, premergătoare Ajunului Crăciunului, având în vedere obiceiul colindatului, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița atrag atenția cetățenilor cu privire la necesitatea adoptării unor măsuri preventive pentru a combate furturile din locuințe.

● Acordați o atenție deosebită persoanelor care intră în locuința dumneavoastră cu pretextul de a vă colinda.

● În momentul în care primiți colindătorii, nu expuneți la vedere, în locuință, obiecte de valoare care pot atrage interesul hoților și nu discutați despre bunurile din interior, chiar dacă aceștia se arată încântați de anumite obiecte. ● Nu intrați în discuții cu persoanele aflate sub influența băuturilor alcoolice întrucât, pe fondul unor nemulțumiri, acestea pot manifesta un comportament agresiv.

● Instruiți-vă copiii ca, atunci când sunt singuri acasă, să nu deschidă ușa persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat.

● În cazul absențelor îndelungate de la domiciliu, apelați la o persoană de încredere să vă supravegheze locuința sau să acționeze în așa fel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

● Când plecați de acasă încercați să creați aparența că se află cineva în locuință, prin diverse metode, respectiv prin instalarea unor dispozitive de aprindere și stingere automată a luminilor în locuință sau prin colectarea frecventă a corespondenței de către un vecin sau o persoană de încredere.

● Dacă plecați pentru o perioadă scurtă, puteți aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.

● Încuiați ușile chiar și atunci când sunteți la domiciliu sau plecați pentru câteva minute.

● Nu depozitați în locuință sume importante de bani sau obiecte de valoare însemnată.

● Nu lăsați bilete în ușă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conținut să informați străinii că ați plecat de la domiciliu!

● Atenție la postările pe rețelele de socializare! Mesajele dumneavoastră pot constitui o invitație pentru răufăcători.