15.09.2014 00:07

Atât au vrut

Atât au vrut
Galerie foto

DUMITRU CIOBANU


Stadion „ Orășenesc” Titu. Spectatori: 250. Șuturi spre poartă: 6-7. Șuturi pe spațiul porții: 1-4. Cornere: 3- 6. Au arbitrat: Valentin Porumbel (Oltenița) 2 - Ionuț Babadac (Alexandria) 7 , Alexandru Popovici (Ploiești) 4. Observatori FRF: Ioan Cristea, Marian Rusen (ambii din București). Cartonașe galbene: Dicu (83) / Lețu (87).

{GOOGLE_AD_BOX1}

Titu: Mihai - Pâslaru, Ștefănescu, Butoi (c), Mirescu (82 Dicu) - Corbu, Ivașcu (64 A. Stan), Petculescu, Neguț (52 Avram) - Ov. Stan (41 Rădescu), Cârstea. Antrenor: Adrian Neaga.

FCM Târgoviște: Zegheru - I. Constantin, Coman, Oprea, Dumitru - T. Calofir (90 Lungeanu), Gâldău, Mândru, Maria - Dragnea, Lețu (90 Timofte). Antrenor: Haralambie Becheanu. Parafrazând „Frate, frate, da’ brânza e pe bani”, dâmbovițenele au început meciul energic: din lovitură liberă directă, fundașul Dumitru a șutat puternic de la 30 de metri, mingea se ducea sub transversală, însă, cu un ultim efort, Mihai a reușit s-o împingă cu vârful degetelor în corner (6). În minutul următor, altă faza fixă, apărarea gazdă este depășită, dar T. Calofir mai mult s-a încurcat în minge decât s-o lovească, ratând senin din șase metri (7). Corbu a centrat din alergare și de pe linia careului mic, Petculescu a reluat cu o lovitură de cap, mingea se ducea la vinclu, dar Zegheru, datorită staturii, a reușit evitarea golului, deviind în corner (10). Cârstea a insistat în lateral și, după ce a scăpat de marcaj, a șutat la colțul scurt, unghiul fiind închis de Zegheru( 17). Ultima faza de poartă a reprizei întâi este o minge de la distanță șutată de Mândru, căreia Mihai i-a deviat traiectoria în corner (37). Până la fluier, posesia a rămas localnicilor.

Decizie uluitoare de arbitraj!

Repriza secundă a început tot cu lovitură liberă directă pentru târgovișteni, distanța fiind mare, mingea șutată de Dumitru a fost ușor reținută de portarul gazdelor (51). După câteva minute, s-a petrecut un fapt inedit pentru noi, după o viață de fotbal și 20 de ani de presă sportivă! La mijlocul terenului, lângă linia de tușă, Dragnea dispută balonul cu un adversar. Spre ei a țâșnit fundașul Butoi și l-a lovit intenționat pe Dragnea. Arbitrul din teren a venit în fugă și i-a arătat cartona șul roșu. La un moment dat, a început să dialogheze cu asistentul prahovean, nu a fost clar dacă la cerința lui sau la insistența asistentului. Cert este că, după două-trei minute, și-a schimbat hotărârea, înlocuind cartona șul roșu cu cel galben (66)!. E posibil ca asistentul Babadac să se fi răzbunat pe Dragnea, întrucât acesta i se adresase inițial cu întrebarea, și a avut dreptate... „Ce aveți cu noi, fraților?”. Gazdele, dezmeticindu-se, au forțat golul, dar mingea a rămas încăpățânată: Corbu a pasat în centru, de unde Mirescu a șutat mult peste poartă, din interiorul careului mare (75). Balon înălțat de Cârstea din fază fixă, Avram l-a deviat cu o lovitură de cap pe direcția lui Zegheru (88). Oaspeții, deși palid, au mai îndrăznit cu șutul lui Gâldău (85), ca apoi Letu, încercând să fie altruist, pasându-i lui T. Calofir, în loc să ia acțiunea pe cont propriu, să sugereze că atât au vrut ambele echipe!