10.08.2020 11:21

Atacatori împușcați după ce au tăiat doi polițiști

Atacatori împușcați după ce au tăiat doi polițiști
Galerie foto

Doi polițiști au fost atacați și tăiați cu o coasă de către doi bărbați în localitatea Văcărești, oamenii legii ripostând cu focuri de armă și rănindu-i pe scandalagii, au informat, duminică seara, surse din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

 

Potrivit surselor, polițiștii fuseseră chemați printr-un apel la 112 care semnala faptul că o persoană face scandal.

 

"Doi polițiști au fost atacați și tăiați cu o coasă de doi scandalagii. Polițiștii au ripostat cu focuri de armă și i-au rănit pe cei doi. Atât polițiștii, cât și scandalagiii au fost transportați la spital", au precizat sursele din cadrul IPJ Dâmbovița.

 

La fața locului au ajuns mai multe echipaje de poliție, jandarmerie și ambulanțe.

 

Unul dintre bărbații implicați în scandalul din localitatea Văcărești a fost împușcat de polițiști în picior, iar celălalt în abdomen, se arată într-o informare a Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Dâmbovița.

 

Potrivit sursei citate, duminică seara, un bărbat de 44 de ani, din localitatea Văcărești, a sesizat prin numărul pentru apeluri de urgență 112, că are un conflict cu vecinii.

 

"De îndată, un echipaj de poliție, format din 2 agenți, s-a deplasat la fața locului pentru aplanarea conflictului, moment în care un bărbat i-ar fi amenințat cu un obiect ascuțit. Astfel, s-au efectuat focuri de armă în plan vertical pentru somarea persoanei implicate în conflict și, având în vedere faptul că nu a fost respectată somația, polițistul a executat foc de armă în urma căruia agresorul a fost vătămat în membrul inferior. În sprijinul agresorului a venit și fratele acestuia care ar fi agresat polițiștii cu același obiect ascuțit, și de această dată fiind utilizat armamentul din dotare. Bărbatul în cauză a fost împușcat în zona abdomenului", se precizează în informare IPJ.

 

În urma evenimentului, cei doi bărbați și agenții de poliție au fost transportați la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

 

Polițiștii continuă cercetarea la fața locului sub coordonarea procurorului de caz, urmând să se stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii evenimentului.