08.02.2016 23:15

Atac la arbori în Dâmbovița

Atac la arbori în Dâmbovița
Galerie foto

❚ În această duminică, acțiunile polițiștilor din Fieni, Găești și Dragomire ști au vizat verificarea circuitului parcurs de lemne de la tăiere până la prelucrare, dar și controlul documentelor ❚ În zona Fieni, patru bărbați au fost surprinși după ce tăiaseră 12 arbori dintr-o pădure privată, iar alți doi – cu mașinile încărcare cu lemne fără documente de proveniență

C.D.


În Dâmbovița, oamenii legii continuă acțiunile pentru depistarea și sancționarea ilegalităților din domeniul silviculturii. Astfel, în data de 7 februarie a.c., controalele au avut loc pe raza localităților Fieni, Găești și Dragomirești. Activitățile au constat în verificarea circuitului parcurs de la tăiere la prelucrarea și comercializarea lemnului, fiind efectuate nu doar controale în teren, ci și asupra tuturor documentelor existente.

Au intrat sub lupa polițiștilor 148 de vehicule, iar în urma neregulilor constatate, au fost aplicate 120 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 30.900 de lei și a fost constatată o infracțiune la Legea 46/2008 privind Codul Silvic. Ca măsură complementară, polițiștii au dispus ridicarea în vederea confiscării a 11.5 mc de material lemnos tăiat ilegal sau a cărui proveniență nu a putut fi justificată. Polițiștii din Fieni au depistat patru bărbați, cu vârste cuprinse între 29 și 77 de ani, toți din Runcu, în timp ce tăiau ilegal 12 arbori dintr-o pădure proprietate privată, situată pe raza localității Brebu. Cei în cauză sunt cercetați pentru nerespectarea prevederilor Codului Silvic, iar materialul lemnos a fost confiscat și predat Ocolului Silvic Ialomicioara.

De asemenea, polițiștii găeșteni au depistat un bărbat în timp ce transporta cu o autoutilitară 3 mc de lemn, fără documente justificative de proveniență ori transport, iar un alt bărbat a fost sancționat contravențional de polițiștii din Dragomirești, după ce a fost depistat transportând cantitatea de 1.5 mc de material lemnos a cărei proveniență nu a putut fi justificată.