29.08.2016 00:21

Asociere nouă între CJ Dâmbovița și administrațiile locale

Asociere nouă între CJ Dâmbovița și administrațiile locale
Galerie foto

❚ Propunerea înaintată de patru dintre primăriile județului, i-a suscitat interesul președintelui Adrian Țuțuianu, care a văzut în aceasta o oportunitate pentru a veni în ajutorul unităților administrativ teritoriale, dar și pentru rezolvarea problemei drumurilor județene ❚ „Regula va fi cea consacrată: cine vine primul intră primul în program (…) Cred că este un lucru bun, care, pe deoparte, va genera concurență între unitățile administrativ teritoriale, iar pe de altă parte va genera o imagine bună a centrelor civice ale localităților și ne va permite concentrarea puținelor resurse de care dispunem”, a precizat președintele CJD, Adrian Țuțuianu

VIRGIL VOINESCU

 


 

La ultima ședință a Consiliului Județean a fost aprobată cu vot unanim asocierea forului administativ județean cu unitățile administrativ teritoriale pentru modernizarea și amenajarea centrelor civice ale localităților județului pe sectoarele de drumuri județene care se află pe teritoriul acestor. Proiectul a fost inițiat de către președintele CJD, Adrian Țuțuianu, la propunerea avansată de primăriile Ludești, Vișinești, Petrești și Valea Mare, ale căror centre civice sunt străbătute de drumuri județene. Potrivit pre- ședintelui Adrian Țuțuianu, este vorba de un proiect nou de asociere cu consiliile locale care nu are legătură cu programul de asociere pe drumurile comunale sau locale flate deja în desfășurare sau care vor fi înheiate în viitor.

„Au fost patru primării care au cerut să se asocieze (n.r. cu Consiliul Județean Dâmbovița) pentru a rezolva problemele pe drumurile județene care tranzitează localitățile: Ludești, Vișinești, Petrești și Valea Mare. Dintre cele patru, primăriile Valea Mare și Petrești au cerut o asociere pe Drumul Județean în vederea amenajării centrelor civice ale localităților”, a spus președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Aproximativ 180 kilometri de drumuri, modernizate

Acesta a precizat că ideea, interesantă în sine, l-a determinat să i-a în calcul oportunitatea, pentu că în cele 89 de unități administrativ teritoriale, realizându-se aceste lucrări pe numai 2 kilometri de drum, se poate ajunge la aproximativ 180 de kilometri de drumuri județene modernizate în următorii ani, iar centrele civice ale localităților vor arăta și ele civilizat. În plus, președintele CJD a spus că asocierea presupune participația în cote egale și efectuarea de lucrări de reparare drum, betonare de șanțuri, amenajare podețe și trotuare, precum și instalarea iluminatului stradal pe zona respectivă.

„Regula va fi cea consacrată: cine vine primul intră primul în program, după regula: „primul venit, primul servit”. La finanțare va avea acces toată lumea, așa cum am făcut cu celălalt program, iar execuția lucrărilor se va face în măsura în care-și pun banii (n.r. unitățile administrativ teritoriale). Adică, noi punem banii jumătate și dânșii cealaltă jumătate, pun dânșii de un sfert, punem și noi cealaltă parte, un sfert, în așa fel încât să avem cu toții de câștigat. Cred că este un lucru bun, care, pe deoparte, va genera concurență între unitățile administrativ teritoriale, iar pe de altă parte va genera o imagine bună a centrelor civice ale localităților și ne va permite concentrarea puținelor resurse de care dispunem, și noi și unitățile administrativ teritoriale, pe obiective care sunt de interes comun”, a precizat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.