01.10.2014 00:12

Asociația "Civitas", sub lupa Consiliului Județean

Asociația
Galerie foto

❚ Înființată de Primăria Târgoviște, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Civitas” este acum nefuncțională, ocupându-se până la un moment dat numai de transportul public de persoane din municipiu și din zonele învecinate ❚ În aceste condiții, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a stabilit ca azi, 1 octombrie, cu sprijinul serviciului juridic din Consiliul Județean, să refacă toate documentele și să activeze ADI „Civitas”, dându-i statutul de Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pe accesare de fonduri europene

VIOLETA STANCIU


„ADI «Civitas» – un instrument util în accesarea fondurilor europene!” Aceasta este principala direcție pe care președintele CJD, Adrian Țuțuianu, vrea s-o imprime Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Civitas”, creată de Primăria Municipiului Târgoviște, care din păcate este nefuncțională la momentul actual.

Singura preocupare majoră a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Civitas” în actuala structură pare să fie doar transportul public de persoane, unde problemele s-au adunat cu nemiluita.

 

{GOOGLE_AD_BOX1}

 

„Această Asociație de Dezvoltare Intercomunitară a fost creată de Primăria Târgoviște, împreună cu mai multe localități din arealul municipiului. Aceasta, până acum, nu s-a ocupat decât de un singur lucru – de transportul public de persoane. Ce am constatat la momentul acesta este că asociația este nefuncțională, că există o situație conflictuală legată de Autogara AITT - care nu mai are toate agrementările legale, că există acte constitutive care nu sunt aduse la zi și că există o abordare din partea Primăriei Târgoviște pe care eu o consider incorectă. ªi anume că ADI «Civitas» nu ar putea să fie un motor de dezvoltare pentru întreaga zonă. Ne-am propus ca pe data de 1 octombrie 2014, cu sprijinul serviciului juridic din Consiliul Județean Dâmbovița, să refacem toate documentele și să activăm ADI «Civitas » ca un instrument util în accesarea de fonduri europene, dându-i statut de Asociație de Dezvoltare Intercomunitară și nu de asociație simplă pe Ordonanța 26/2000”, a menționat recent în conferință de presă președintele CJD, Adrian Țuțuianu.