07.03.2018 00:21

Asociația agricolă „Frumosul de Voinești”

Asociația agricolă  „Frumosul de Voinești”
Galerie foto

* Noua asociație este, în opinia primarului de la Voinești, Sandu Gabriel Dănuț, cea mai importantă organizație de acest tip din zonă * „Cred că această asociație, în câțiva ani, își va intra în drepturi și va fi un lucru extraordinar de bun pentru pomicultorii din comuna Voinești”, a declarat recent primarul localității, Sandu Gabriel Dănuț

VIOLETA STANCIU

 


 

În sfârșit, după numeroase tatonări, pomicultorii de pe Valea Dâmboviței și-au făcut asociație agricolă, trecând astfel de la vis... la realitate! Aceasta se numește „Frumosul de Voinești” și este, în opinia primarului de la Voinești, Sandu Gabriel Dănuț, cea mai importantă organizație de acest tip... din zonă. După ce s-au asociat, membrii fondatori s-au pus imediat pe treabă, iar primul pas pe care l-au făcut a constat în achiziționarea de îngrășăminte chimice la un preț mult mai redus față de ceea ce este în prezent pe piață.

Au și apărut primele avantaje: îngrășăminte la preț redus

„Eu nu fac parte din asociație. Este adevărat că aceasta s-a înființat la propunerea mea și sunt foarte mulțumit. De curând, prin asociație, toți membrii asociației s-au mobilizat și au cumpărat îngrășăminte chimice, la un preț mult mai bun față de ce este în magazine... Ba mai mult, am înțeles că cei de la asociație lucrează la o procedură pentru a achiziționa și pesticide, deci un lucru extraordinar de bun.

„Viitorul, și pentru pomicultori, înseamnă asocierea”

Cred că această asociație, în câțiva ani, își va intra în drepturi și va fi un lucru extraordinar de bun pentru pomicultorii din comuna Voinești”, ne-a declarat recent primarul localității, Sandu Gabriel Dănuț. Întrebat dacă aceasta este unica asociație agricolă înființată pe Valea Dâmboviței, edilul de la Voinești ne-a declarat că este „prima în care văd că se face ceva și văd că lucrurile se mișcă. Cel mai important lucru este faptul că 35 de membri fondatori au înțeles că viitorul, și pentru pomicultori, înseamnă asocierea, iar acesta este cel mai benefic lucru”.