24.05.2023 00:17

Asistența socială pentru vârstnici, în vizorul pensionarilor

Asistența socială pentru vârstnici, în vizorul pensionarilor
Galerie foto

*Subiectul principal al întâlnirii a vizat preocuparea Consiliului Local Târgoviște, a Direcției de Asistență Socială, cu privire la dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor

 

În Sala Mihai Viteazul (Sala Mică) a instituției Prefectului Dâmbovița, ieri, 23 mai, a avut loc ședința Comitetului Consultativ de Dialog Civic privind problemele persoanelor vârstnice, desfășurată în comun cu ședința Consiliului Județean al Pensionarilor și Persoanelor Vârstnice Dâmbovița. Subiectul principal al întâlnirii a vizat preocuparea Consiliului Local Târgoviște, a Direcției de Asistență Socială, cu privire la dezvoltarea serviciilor de îngrijire la domiciliu a vârstnicilor, a persoanelor de peste 65 de ani, cuprinși în centrele din Târgoviște.

Acest subpunct a fost prezentat de către directorul Direcției de Asistență Socială din cadrul Primăriei Târgoviște, Marcela Iordache. Aceasta a vorbit despre dezvoltarea serviciilor sociale pentru persoanele vârstnice peste 65 de ani, în cadrul serviciilor de îngrijire la domiciliu, dar și în centrele din municipiul Târgoviște.

La această ședință, alături de președintele Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița, Gherghe Popa, au participat, prefectul județului, Claudia Gilia, subprefectul Corneliu Sălișteanu, directorul Casei Județene de Pensii Dâmbovița, Toni Ciprian Mihai și membrii Consiliului Județean al Persoanelor Vârstnice Dâmbovița.

Spre finalul ședinței, Dobra Napoleon, reprezentantul pensionarilor de pe Valea Dâmboviței, a ridicat problema spațiului pentru arhivă pe care trebuie să o aibă salariații de la  unitățile din municipiu, oferind ca exemplu Mondo Trans, unde arhiva a fost mutată într-o cameră imposibil de pătruns și nu are nimeni acces.

 

 

Ștefan Khalil