18.08.2018 00:20

Asfaltatorii nu țin pasul la Priseaca

Asfaltatorii nu țin pasul la Priseaca
Galerie foto

*„Între momentul la care am făcut proiectul și momentul la care am aprobat indicatorii, licitația de execuție, etc... am constatat că pe anumite zone au mai apărut construcții și va trebui să găsim o soluție și acolo”, a declarat primarul Cristian Stan

Violeta Stanciu


 

Extinderea, reabilitarea și modernizarea infrastructurii rutiere a municipiului Târgoviște trebuie să țină pasul cu expansiunea continuă a orașului, iar acesta nu este un lucru foarte ușor de realizat de către autoritățile publice locale pentru că implică alocarea unor resurse financiare importante.

Un exemplu elocvent în acest sens este chiar Cartierul Priseaca din municipiul Târgoviște, unde se pare că asfaltatorii nu pot să țină pasul cu ritmul în care oamenii își construiesc casele.    

„Dacă pentru Cartierul Priseaca avem 3 milioane de lei, pentru celelalte loturi de străzi nu știu unde vom ieși, decât după ce se vor finaliza licitațiile. Vom vedea la cât se va adjudeca efectiv. Îmi este greu să spun câte străzi vor rămâne neasfaltate pentru că orașul este într-o continuă expansiune.  Spre exemplu, dacă în momentul în care am făcut proiectul pentru Priseaca nu prea mai aveam străzi pe care să fie case și care să nu fie cuprinse în proiect, între momentul la care am făcut proiectul și momentul la care am aprobat indicatorii, licitația de execuție, etc... am constatat că pe anumite zone au mai apărut construcții și va trebui să găsim o soluție și acolo. Majoritatea acestor proiecte, pe zona de străzi, sunt precedate de proiecte de extindere a rețelelor de apă, de canalizare, de gaze, pentru a reuși să evităm inconvenientele rezultate din realizarea unor rețele subterane de utilități după momentul asfaltării străzilor. Oricum avem probleme cu furnizorii de utilități. Vedeți ce se întâmplă cu Compania de Apă mai ales în urma opririi sau pornirii sistemului când avem zeci de avarii în municipiul Târgoviște. Aceasta este una dintre cele mai mari probleme”, a declarat recent primarul Târgoviștei, Cristian Stan.